Kaşıkçı’yı bir kez daha alenen öldürür gibi

Suudi Arabistan Ceza Mahkemesinin, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak bir süredir yürüttüğünü bildiğimiz davasının sonucunu Başsavcılık açıklamasıyla duyurunca Kaşıkçı meselesi tekrar alevlendi.

Alevlendi, çünkü başsavcılığın açıkladığı kararlar cinayetin üstüne yeni bir cinayet gibi. Şimdiye kadar yürütülen davada 31 kişi hakkında açılmış soruşturma 11 kişinin üzerine yoğunlaşarak devam etmiş, 5 kişiye idam 3 kişiye 24 yıl hapis ve üç kişiye de beraat kararı verilmiş. Cinayetin taammüden ve planlanarak işlenmediği, aniden gelişen bir müsademe sonucunda gerçekleşmiş olup, olaya da sadece sözkonusu 5 kişinin doğrudan karışmış olduğu geri kalan hiç kimsenin bu olayda hiçbir suçunun olmadığı hükmüne varılmış.

Hele Kahtani..Onu suçlayacak hiçbir delil bulunamamış olduğundan dolayı dava bile açılmamış, nerde kaldı onun tabi olduğu otoriteyi suçlamak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cizre’de Şeyhu’l Aşk Melayê Cizîrî Sempozyumu ve Barzani’nin katılımı 03 Aralık 2025 | 1.337 Okunma Pakistan’da “Adil bir küresel düzen” arayışı 01 Aralık 2025 | 81 Okunma Pakistan Cemaati İslami’de ideolojik siyasetten reel siyasete doğru 29 Kasım 2025 | 74 Okunma Pakistan’da Cemaati İslami açılım kavşağında 26 Kasım 2025 | 181 Okunma Gazze’yi gündemden düşürmeye gelmiyor: Cihannüma Gazze Raporu 24 Kasım 2025 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar