Kaşıkçı’yı bir kez daha alenen öldürür gibi

Suudi Arabistan Ceza Mahkemesinin, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak bir süredir yürüttüğünü bildiğimiz davasının sonucunu Başsavcılık açıklamasıyla duyurunca Kaşıkçı meselesi tekrar alevlendi.

Alevlendi, çünkü başsavcılığın açıkladığı kararlar cinayetin üstüne yeni bir cinayet gibi. Şimdiye kadar yürütülen davada 31 kişi hakkında açılmış soruşturma 11 kişinin üzerine yoğunlaşarak devam etmiş, 5 kişiye idam 3 kişiye 24 yıl hapis ve üç kişiye de beraat kararı verilmiş. Cinayetin taammüden ve planlanarak işlenmediği, aniden gelişen bir müsademe sonucunda gerçekleşmiş olup, olaya da sadece sözkonusu 5 kişinin doğrudan karışmış olduğu geri kalan hiç kimsenin bu olayda hiçbir suçunun olmadığı hükmüne varılmış.

Hele Kahtani..Onu suçlayacak hiçbir delil bulunamamış olduğundan dolayı dava bile açılmamış, nerde kaldı onun tabi olduğu otoriteyi suçlamak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 163 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 356 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 398 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar