İslam ve Araplar Arap Birliği’ni nasıl ilgilendiriyor?

Macron kendi ülkesinde yaşadığı ekonomik ve siyasi sorunları sadece ülkesiyle sınırla kalmayan bir dinler arası çatışmaya ve gerilime dönüştürmeye yatırım yaparak aşmaya çalışıyor.

Macron kendi ülkesinde yaşadığı ekonomik ve siyasi sorunları sadece ülkesiyle sınırla kalmayan bir dinler arası çatışmaya ve gerilime dönüştürmeye yatırım yaparak aşmaya çalışıyor. Laf anlamaz, kışkırtıcı bağnazlığıyla İslam karşıtlığını bütün Avrupa’da uyandırmaya çalışıyor. Bu maceraya atılmaya Batı dünyasını kışkırtmaya çalışsa da, şu ana kadar çok istisnai bazı aşırı sağcılardan başka kendisine destek veren olmadı demiştik, ama ne yazık ki, onun bu kirli ve tehlikeli oyununu Avrupa’da yeterince görüp tepki gösteren de olmuyor.

Açıkça Müslüman düşmanlığı yapan kin ve nefret söylemlerinin binde biri Yahudiler aleyhine yapılmış olsa şimdi bütün dünya anti-semitizm diye çoktan kıyameti koparmıştı. Çok değil, azıcık bir empati, Müslümanlar aleyhine yapılanın herhangi bir anti-semitik söylemden çok daha tehlikeli olduğunu görmeyi sağlar. Hz. Peygamber hakkındaki karikatürlerin açıkça Müslüman düşmanlığı anlamına geldiği biline biline, bir iki cahil provokatif Müslümanın eylemleri bahane edilerek 1,7 milyarın tamamını incitecek, onlara karşı kin, nefret ve düşmanlık kışkırtacak şekilde bu hakaretleri bir de devlet politikası haline getirerek resmi devlet binalarına yansıtmayı bir de utanmadan “ifade özgürlüğü” himayesine almak bütün Müslümanlara alenen cephe açmak anlamına geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 235 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 467 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar