Hangi insanların hakları, kimin umurunda?

Herkes şu soruyu mutlaka sorup kendin kendine hiç tereddüde yer bırakmayan bir cevap buluyordur kafasında: 15 Temmuz günü yapılmak istenen darbe, Allah muhafaza, gerçekleşmiş olsaydı bugün ülke ne durumda...

Herkes şu soruyu mutlaka sorup kendin kendine hiç tereddüde yer bırakmayan bir cevap buluyordur kafasında: 15 Temmuz günü yapılmak istenen darbe, Allah muhafaza, gerçekleşmiş olsaydı bugün ülke ne durumda olurdu?
Örneğin, kaç gazeteci tutuklanmış ve şimdi akıbeti meçhul zindanlarda olurdu?
Kaç gazete ve televizyon kapatılmış olurdu?
Twitter, facebook, whastsupp gibi son zamanlarda Türkiye üzerinde sallandrılan ifade özgürlüğü kılıçları bugün kimi kesmiş olurdu?
İnternet erişimi ne kadar zaman sonra bu ülkeye avdet etmiş olurdu?
Kaç stadyum bugün doluluk oranları had safhasına varmış olan hapishanelerin yerine toplama kampına dönüşmüş olurdu?
Kaç vatandaşımız darbe gecesi kim vurduya gitmiş, yani faili meçhul olarak kayıplara karışmış olurdu?
Öldürülmüş siyasetçilerden arta kalanların akıbetinden ne kadar zaman sonra haber almayı umut edebilirdik?
Kaç vatandaşımız ölmüş, kaç vatandaşımız yaralanmış, kaçı da sonu belli olmayan bir şekilde hapishanelerde bir mahkemeye bile çıkarılmadan, ağır işkenceler altında yaşamaya mecbur bırakılmış, bu esnada kaç kişi hayatını peyderpey zindanda kaybetmiş olurdu?
Bu arada darbe başarılı olmuş olsaydı, Türkiye'nin ekonomisi diye bir şey mi kalırdı? Birlik ve bütünlüğü mü kalırdı? gibi sorulara bile gelmiyoruz. Daha tamamlayıcı bir “Allah muhafaza, başarılı olsaydı…” akıl yürütmesi içinde bunu da düşünmeliyiz, ama sözüm şimdilik insan hakları cihetinden.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 224 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar