FETÖ ile bağlantılı kaç “birey” 15 Temmuz’da Gülen irtibatını kanıtlar? İngiltere Parlamentosunun 15 Temmuz Raporu

İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu tarafından hazırlanan Baskı mı, İyileşme mi? Türkiye İçin Karar Zamanı: Milletvekilleri Olumlu İngiliz Rolünü Destekliyor başlıklı 79...

İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu tarafından hazırlanan Baskı mı, İyileşme mi? Türkiye İçin Karar Zamanı: Milletvekilleri Olumlu İngiliz Rolünü Destekliyor başlıklı 79 sayfalık bir rapor yayınlandı. Türkiye'nin stratejik önemine değinilen raporda DAEŞ'e karşı verilen mücadele, Türkiye'nin mülteci politikası olumlanıyor.
Diğer taraftan genel olarak Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği tezine dayanan, olumlu bir dil kullanılan raporda 15 Temmuz Darbe Girişimi konusunda ise oldukça şüpheci bir dil kullanılması dikkat çekici.
Aslında bundan da daha dikkat çekici olan, raporun daha önce kamuoyuna sızan içeriği ile raporun yayınlandıktan sonra ortaya çıkan içeriği arasındaki fark. Rapor yayınlanmadan saatlerce önce El-Cezire'nin hem İngilizce hem Arapça sitelerinde bu raporun yayınlanacağı ve içeriğinde FETÖ'nün darbeyle ilişkisinin vurgulanacağı duyuruldu. Ancak saatler sonra El-Cezire açıklanan içerikle haberi arasında bir uyumsuzluk olduğunu anlamış olacak ki, haberinde bir tadilat yaptı.
Ancak haberin arkaplanına dair ulaşabildiğim kaynaklar, raporun içeriğine dair kanalın yaptığı haberden emin olduğu, hazırlık aşamasına vakıf olarak, raporun içeriğinin sona doğru değiştirilmiş olduğunu ifade ediyor. Tam bu noktada sorulması gereken soru, belki bu değişikliğin nasıl bir lobi faaliyetinin veya bağlantıların bir sonucu olmuş olabildiğidir. Ama doğrusu çok da merak etmiyoruz. Zaten FETÖ ile işbirlikçiliğini değilse salaklığını teyit etmek zorunda olduğumuz Alman İstihbarat Örgütünün tavrına baktıktan sonra İngiliz makamlarının başka bir yaklaşım içinde olduğu haberleri, ne yalan söyleyelim, bize şaşırtıcı gelmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 235 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 467 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar