CHP’ye neden şaşır(a)mıyoruz?

Bütün bu çılgınlık nöbetlerinin Türkiye’nin her alandaki başarıları arttıkça gelmesi yeterince dikkat çekici gelmiyor mu? Oysa çok açık, Türkiye’nin Katar’la hiçbir alışverişi Türkiye’nin aleyhine değil, tamamen lehine. Tabii ki her iki tarafın.

Borsa İstanbul’un hisselerinin Katar’a satılmasıyla birlikte CHP cenahında alevlenen görülmemiş muhalefet dikkat çekici. Buna muhalefet demek de zor. İzah edilmesi gereken bir psikolojik öfke nöbeti gibi. Ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor gibi Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’li milletvekillerinin. Onları duyan, sanki dünyada şimdiye kadar varsa emperyalizm, sömürgecilik, finans kapitalizm, hepsinin arkasında Katar olduğunu sanır. Türkiye’nin Katar’la olan ilişkisi ise Katar sermayesine tek taraflı bir teslimiyet gibi sanki.

Türkiye’nin halihazırda dış siyasette, özellikle uluslararası dengelerde sağladığı büyük başarıların belirlediği konumuna dair ihanet derecesinde büyük bir haksızlık bu. Hele bir CHP milletvekilinin Türkiye ile Katar arasındaki bu ilişki üzerinden “Türk Ordusu’nun Katarlılara satılmış olduğu” çıkarsaması yapması ihanetin de ötesinde başka bir mensubiyet adına öfkeden duçar olunmuş çılgınlığın ifadesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 208 Okunma Gazze’de Ramazan idraki 16 Mart 2024 | 88 Okunma Ramazan, Gazze, İslâm Birliği ve Müslümanların ayrılığı 13 Mart 2024 | 119 Okunma İslamofobi ile Mücadelede Bakü Girişimi 11 Mart 2024 | 108 Okunma Bir İslam Dünyası var mıdır? 09 Mart 2024 | 169 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar