Çaresiz demokratların darbe rüyası

Türkiye elbette bugünkü şartlarda herhangi bir darbe ihtimalinden çok uzaktadır

Tam bitti derken, her seferinde kendini tekrar hatırlatan darbeci heves yine bize en münasebetsiz bir zamanda ses verdi: “Yıkılmadık, ayaktayız”mealinde bir ses.

Emekli amirallerin gövde gösterisi gibi bir gece yarısı yayınladıkları bildiri ülkenin bütün az ve çok akıllılarının meşgalesi haline gelmeyi başardı. Yine bu kadar akıllı, şu çaresiz demokratların siyaset kuyusuna attığı darbe taşını çıkarmaya seferber olmuş durumda.

Bildirinin gece yarısı yayınlanması klasik darbe geleneğine bir gönderme içeriyordur. Ne de olsa bütün darbeler tam o saatlerde yapılıyordu. Enselenmiş olma telaşıyla apar topar öne alınan, alındığı için de başarısız olan 15 Temmuz darbe girişimi hariç.

İnternet üzerinden yayınlanması ise 27 Nisan 2007 ile birlikte başlayan yeni nesil darbe geleneğiyle sürekliliğini yansıtıyor.

Tabii geleneksel olmayan, belki yeni sayılabilecek yanı, böyle bir....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 353 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar