Boğaziçi Üniversitesi adına fark ve imtiyaz talebi

Boğaziçi Üniversitesi de bir devlet üniversitesidir ve bu üniversiteye rektör seçimi konusunda diğer üniversitelerle ilgili prosedürün aynısı işletilmiştir.

Türkiye’de geçmişten bu yana üniversite rektörlerinin tayini zor bir konu olagelmiştir. Şu an uygulanan sisteme Türkiye’yi getirmiş olan bir süreç vardır. Bundan önce 4 yılda bir üniversite hocalarının adaylar arasından yaptığı seçimlerde ilk 6’ya girenler YÖK’e bildirilir, YÖK, adayların almış olduğu oyu hiç önemsemeden bir eleme yaparak 3 kişiyi Cumhurbaşkanı’na bildirir, Cumhurbaşkanı da bu isimler arasından aldıkları kendisini bağlamaksızın istediğini tayin ederdi. Seçimse seçim, ama asıl seçim YÖK, nihai seçimse Cumhurbaşkanı tarafından yapılmış oluyordu.

Bu arada öğretim üyelerinin oyları ne oluyordu, hatırlayan var mı? Öğretim üyelerine kala kala birkaç oyla seçilmiş rektörlerin hedefi haline gelmek, iyice politize edilen akademik ortamda iyice tükenmek oluyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 223 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum