BAE Türkiye’ye şart ileri süreceğine hesap vermeli

Kendisine başka ülkelerde olup biten her şeye müdahale etme hakkı gören BAE’nin bu hakkı nereden aldığını soruyoruz.

Körfez İşbirliği Konseyi’nin Suudi Arabistan’ın Ula şehrinde gerçekleşen olağan zirvesi 3,5 yıldır diğer üyelerin Katar’la yaşadıkları sorunu hal yoluna koyarak sonuçlanmıştı. Bu gelişme üzerine en çok sorulan konu bunun Türkiye ile ilişkilere nasıl etki edeceğiydi. Katar’ın Körfez’in diğer ülkeleriyle ilişkilerini düzeltmesi Türkiye’den uzaklaşmasını mı gerektirecek? Veya bu anlaşmaya Türkiye’nin bakışı ne olacaktı?

Her şeyden önce Körfez’de barışın tesisi, anlaşmazlıkların giderilmesi Türkiye’nin hilafına olan bir konu değil. Türkiye baştan beri Körfez ülkeleri arasında böylesi bir ihtilafın olmasını arzu ediyor değildi. Türkiye’nin Katar’la ilişkileri diğerleriyle arayı bozmak için değildi. Aksine Türkiye ile Katar arasında var olan savunma işbirliği anlaşması gereği Türkiye’nin Katar’a karşı girişilen bir operasyona sessiz kalması mümkün olamazdı, kalmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 223 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar