ABD’nin teşekkürü ve öpücüğünü kim ister?

ABD ve İran arasındaki gerilim ve soğuk savaş rüzgarlarının Kasım Süleymani’nin ABD’nin hava saldırısı sonucu öldürülmesiyle birlikte sıcak çatışma düzeyine taşınma ihtimalinin yüksek olduğu konuşuluyor.

İran bu saldırının karşılıksız kalmayacağı ve intikamının çok kötü olacağı yönünde tehditlerde bulunuyor. ABD elçilikleri ve muhtemel hedeflerine karşı koruma tedbirleri alarm vaziyette. İran bazı hedeflere yerini bulmayan roket saldırılarında bulundu bile.

Ancak yine de bu söylem ve eylemlerin İran ve ABD arasında doğrudan bir savaşa dönüşmesi zor görünüyor. Zor, çünkü bu, yaklaşık 40 yıldır ABD’nin İran’la her iki ülke açısından alabildiğine işlevsel olan ve her iki tarafa çok kazandıran bir düzenin bitmesi anlamına geliyor.

Zaten, bir yandan karşılıklı tehditler savrulurken her iki tarafta da aynı anda bir doğrudan sıcak çatışmayı geleceğe erteleyen, bir savaş istemediklerine dair...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 354 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar