18 Mart 2018: Apaçık bir Fetih

Afrin’deki terör mihraklarına karşı Türkiye’nin başlattığı Zeytin dalı operasyonunun 57. Günü Çanakkale Zaferinin de 103 yıldönümüne rastlıyordu. Böylece Yüce Allah bu millete 18...

Afrin’deki terör mihraklarına karşı Türkiye’nin başlattığı Zeytin dalı operasyonunun 57. Günü Çanakkale Zaferinin de 103 yıldönümüne rastlıyordu. Böylece Yüce Allah bu millete 18 Mart’ta bir çifte zafer bayramı yaşamayı ve kutlamayı nasip etmiş oldu. Bu zaferin 57. güne denk gelmesi ile Çanakkale’nin 57. Alayı arasındaki tevafuk da kayda değer.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yaklaşan ve her an müyesser olacak zaferin ilk haberini evvelki gün Mardin ve Diyarbakır’dan vermesi, bu müjdenin meydanları ve salonları dolduran Diyarbakır ve Mardin’in Kürt, Arap ve halklarınca büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılanmış olması da bu zafere ayrı bir mana kattı.

Belki bu tevafuklar içinde en belirgin mana Cumhurbaşkanımızın defalarca ilan ettiği gibi bu operasyonun asla Kürtlere veya herhangi bir etnik gruba karşı olmadığı gerçeğinin görmüş olduğu geniş hüsnü kabuldür. Türkiye’de PKK ve HDP çizgisindeki propaganda aygıtları sıkça bu operasyonu Türkiye’nin Kürtlere karşı bir operasyonu gibi yansıtmaya çalışıyor.

Ne yazık ki, Dubai merkezli Arap medyası da, Avrupa merkezli bir çok medya kuruluşu da bütün haberlerinde olayı bu şekilde aktarıyor. Oysa Erdoğan dün Mardin ve Diyarbakır’dan bu müjdeyi verdiğinde çoğunluğu Kürtlerden oluşan kalabalıkların sergilediği tarif edilmez coşku ve muhabbet bu yayınlara en net cevabı vermiş oluyordu.

Türkiye PKK-PYD’ye operasyon yapıyor ve bu azılı örgütün Kürtler adına değil, ellerine silahları tutuşturan bölgenin bütün halklarına düşman güçler adına hareket ediyor olduğu artık herkes için ayan beyan hale gelmiş durumda.

Türkiye’nin 18 Mart’ta ulaşılan Zeytin Dalı zaferinin bence en önemli boyutu, Türkiye’nin teröre karşı operasyonuyla sözüm ona medeni dünyaya verdiği insanlık dersi olmuştur. Teröre karşı operasyon öyle değil böyle yapılır dedi Türkiye.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 13 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma İbretler seçimi 06 Nisan 2024 | 404 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar