15 Temmuz’da göremediğimiz AB-ABD, HDP’ye dokunulunca sıçradı

HDP Milletvekillerine yönelik operasyonlar devam ederken Batılı medya ve siyaset dünyasının art arda sergilediği insani duyarlılık göz yaşartacak cinsten. Arka arkaya düşen mesajlarında, beyanlarında...

HDP Milletvekillerine yönelik operasyonlar devam ederken Batılı medya ve siyaset dünyasının art arda sergilediği insani duyarlılık göz yaşartacak cinsten.
Arka arkaya düşen mesajlarında, beyanlarında “siyasetçilerin” gözaltına alınmasından dolayı “derin” kaygılar ifade edildi. AB büyükelçilerinin Ankara'da olağanüstü toplanma kararı aldıkları haberi düştü. Mogherini yayınladığı mesajında, “HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer HDP milletvekillerinin gözaltına alınması nedeniyle son derece endişeliyim. Yetkililerle irtibat halindeyiz ve Ankara'daki AB büyükelçileriyle konuştuk” ifadelerini kullandı.
Almanya Federal Cumhuriyeti Devlet Bakanı Maria Böhmer, nereden yolu düştüyse aynı gün HDP Meclis Grubuna destek ziyaretinde bulundu ve HDP'li yetkililerin (Hişyar Özsoy) “bugünü Türkiye demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden biri” olarak nitelemesini onaylamış oldu.
Akabinde ABD Büyükelçiliği'nin Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tom Malinowski'nin İngilizce attığı tweet'in Türkçe tercümesi yer aldı. Tweet'te şöyle denildi:
“Türk hükümetinin HDP liderlerini ve diğer mv'leri tutuklayıp, internete erişimi engellemesi dost & müttefik olarak bizi derinden rahatsız etti.”
Bütün bu beyanlar verildiği esnada HDP milletvekillerinin artık alenen temsilciliğini yaptığı terör örgütü PKK Diyarbakır ortasında sivil insanların bulunduğu bir ortamda patlattığı bir tonluk bomba 2 polis ve 7 sivil insanın hayatına son vermiş onlarcasını da alçakça katletmiş bulunuyordu.
Siyaseti teröre verdikleri desteğe kalkan yapanların CMUK esaslarına göre tutuklanmış olmaları bazı insanların hayatlarının vahşice katledilmesinden daha korkunç geliyormuş AB çevreleri için.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 223 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar