Hak şerleri hayreyler

Tesadüf dikkatimi çekmese çocuk olarak da olsa tanığı olduğum Kıbrıs Harekâtı'nın da yine bir 15 Temmuz Darbesi ile başladığını fark etmeyecektim.Adadaki Türkleri yok etmek için faşist...

Tesadüf dikkatimi çekmese çocuk olarak da olsa tanığı olduğum Kıbrıs Harekâtı'nın da yine bir 15 Temmuz Darbesi ile başladığını fark etmeyecektim.
Adadaki Türkleri yok etmek için faşist katliamcı yöntemleri hayata geçirmek isteyen EOKA örgütü bir yıl önce Yunanistan'da iktidarı ele geçiren Albaylar Cuntası'nın destek ve talimatıyla 15 Temmuz 1974'te Rumların lideri Makarios'u devirdi.
Tarihimizde bizi ilgilendiren iki darbe/darbe girişimi var dolayısıyla 15 Temmuz'larda.
Tarihin tekrarları, tesadüfleri, benzerlikleri bitmiyor.
Kıbrıs meselesinin çözümü için uğraşılan 1955'te patlayan 6/7 Eylül Olayları'nı elbet bilirsiniz.
Olayların yaşandığı 6 Eylül gecesi İnterpol toplantısı nedeniyle İstanbul'da Ian Fleming'in bulunması meselâ bunlardan biridir.
James Bond romanlarının yazarının hiçbir romanında veya verdiği demeçte ya da hatıralarında İstanbul'u alt üst eden o geceye dair tek kelime geçmemiş olması bu “tesadüf” için ister istemez şüphelenmemizi gerektiriyor.
15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişiminde yine benzer bir durumla karşılaşmak şaşırtmıyor bu anekdotu bilenleri.
Şimdi de adı hep karışık işlerin içinde geçen Henri Barkey'in darbe girişimi gecesi İstanbul'da olduğu iddiası var.
Dahası, “Barkey değil” veya “Onunla beraber Graham Fuller'dı İstanbul'da olan” diyenler de var.
İddialar, tahminler, akla yatkın bağlantılar ve tabii ki tesadüfler büyük bir toz duman içinde hızla geçiyor gözlerimizin önünden.
Bütün bunların arasından olup bitene dair net sorular ve net cevaplara ihtiyacımız var asıl.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 176 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.462 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar