Fikret Orman doğru söylüyor ama çok eksik söylüyor

Futbolda şampiyon Beşiktaş’ın başkanı Fikret Orman, bu yıl Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu basketbol organizasyonu THY EUROLEAGUE için ‘bir İspanyol şirketin ticari organizasyonu’ dedi. Uluslararası...

Futbolda şampiyon Beşiktaş’ın başkanı Fikret Orman, bu yıl Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu basketbol organizasyonu THY EUROLEAGUE için ‘bir İspanyol şirketin ticari organizasyonu’ dedi. Uluslararası federasyonlar tarafından düzenlenmediğini ifade etti. Bir anlamda korsan bir turnuva olduğunu ifade etmiş oldu.

Bu çok doğru ama aynı zamanda çok da eksik bir ifade.

Uluslararası federasyon dediğinin İspanya’daki şirketten ne farkı var ki?

Biri İspanya’da şirket. Avrupa Futbol Birliği UEFA İsviçre’de dernek. Dünya Futbol Birliği FIFA İsviçre’de dernek. Uluslararası Olimpiyat Komitesi İsviçre’de dernek. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi İsviçre’de vakıf. Uluslararası Tebis Federasyonu Bahamalar’da şirket. 

Bunların birinin diğerinden ne farkı var ki?

Hepsi aynı.

Hepsi Yahudilerin İsviçre kenti olan Sion’da düzenledikleri Siyonizm’in temeli olan meşhur Sion kongresinden sonra Yahudiler tarafından kurulmuş korsan teşkilatlar.

Hükümetlerden bile daha büyük güç kazanmış bu korsanlığa esas karşı çıkmak gerekiyor.

Spor endüstrisi aracılığı ile yaratılan kirli ekonominin sorgulanması gerekiyor.

Türk Hava Yolları’nın ana sponsor olduğu, sponsorlarının çok büyük bölümü Türki firması olan Euroluague işin en küçük teferruatı.

Hükümetleri bile teslim alan bu kirli düzeni sorgulamak hiç kimsenin aklına bile gelmiyor.

Türkiye yıllardır Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin peşine takılmış geziyor. Bir olimpiyatı da Türkiye’de düzenlemek için yapılan harcamalar nerdeyse milyar dolara ulaşacak. Gözümüzün içine baka baka en açık yolsuzluklar yapılıyor. En ağır aşağılamalara maruz kalıyoruz da, bunun temelinde olan kirli düzeni sorgulamak hiç kimsenin aklına gelmiyor.

Daha önce defalarca yazdım.

Uluslararası spor teşkilatları hükümetlerin taraf olduğu resmi bir karaktere bürünmedikçe bu kirli yasa dışı bahis rejimini değiştiremeyeceksiniz. Bunun sorumluluğu da herkesin sırtında kalacaktır.

Gözümüzün önünde, daha iki yıl önce futbolun uluslararası kurumlarında bürokratlar darbe yaptı ve yönetime el koydu.

İtalyan, Yunan ve İspanyol üç tane avukatlık firmasının ortakları, UEFA ve FIFA çalışanları olarak bildiğin Mısır’daki darbeye benzer bir darbe ile yönetimi ele geçirdiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fikret Orman doğru söylüyor ama çok eksik söylüyor 05 Haziran 2017 | 232 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar