Polimer

Plastik filmler, paketler, naylon ürünleri, ayakkabı tabanları, askılar, yapıştırıcılar, oyuncaklar gibi ürünlerin çoğu polimer bazlı karışımlardan üretiliyor. Yün ve ipek gibi doğal polimer...

Plastik filmler, paketler, naylon ürünleri, ayakkabı tabanları, askılar, yapıştırıcılar, oyuncaklar gibi ürünlerin çoğu polimer bazlı karışımlardan üretiliyor. Yün ve ipek gibi doğal polimer ürünleri yüzyıllardan beri kullanılıyor olmakla birlikte; sentetik plastik bazlı polimerler, günlük hayatımıza çok geniş bir ürün yelpazesi ile girmiş durumda.
 
Polimerler, monomer denilen küçük moleküllerin polimerizasyonu ile elde ediliyor. Güçlü ve elastik yapısı ile polimerler, camdan, sentetik kristale kadar her türlü ürünün temel taşını oluşturuyor.

Petro - kimya ürünleri ve polimerlerin kendileri ve hammaddeleri halen ülkemize ithal yoluyla gelebiliyor. Ülkemizde petro - kimya tesisi kurulması ile ilgili girişimler, yabancılar tarafından çeşitli biçimde engellendi. Bu konudaki girişimlerden birisini de, bu yazıda adı geçen Bayegan Şirketler Topluluğu yapmıştı. Bayegan CEO’su Rüya Bayegan halen, Orta Doğu’nun en etkili 10 kişisi arasında sayılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Patent hakları çok önemli 16 Eylül 2020 | 60 Okunma DYP GENEL BAŞKANI CİNDORUK 08 Eylül 2020 | 2.621 Okunma HÜSAMETTİN CİNDORUK 07 Eylül 2020 | 248 Okunma İmparatorlukların sonu 01 Eylül 2020 | 476 Okunma ACI İLAÇ 31 Ağustos 2020 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar