Bitcoin kullanalım mı?

Ekonomide Nobel Ödülü almış olan Prof. Joseph E. Stiglitz, “kripto paraların kullanımının çok tehlikeli olduğunu ve hükümetlerce derhal yasaklanması gerektiğini” söylüyor. Gerçekten de kripto...

Ekonomide Nobel Ödülü almış olan Prof. Joseph E. Stiglitz, “kripto paraların kullanımının çok tehlikeli olduğunu ve hükümetlerce derhal yasaklanması gerektiğini” söylüyor. Gerçekten de kripto paralarla yapılan işlemlerin hiçbir regülasyonunun bulunmaması, işlemlerin vergiye tabi olmaması, kara para aklama operasyonlarının kripto paralar üzerinden yapılması olanağını gündeme getiriyor. Bunun dışında, Bitcoin gibi kripto paralara yatırım yapmanın ve bu paralarla alım satım yapmanın aşağıdaki sakıncaları bulunuyor.             

- Hiçbir ülkenin merkez bankası kripto paraları desteklemiyor ve kontrol edemiyor. Kripto paraların yaratılması ve kullanım alanları, tam anlamıyla sistem içindeki kullanıcıların yetkisinde bulunuyor.

- Kripto paraların değerleri hiçbir merkez bankası tarafından desteklenmediği için, bu paraların değer değişkenlikleri ve volatilitesi çok yüksek oluyor. Kripto paraların değeri aynı gün içinde üç dört katına çıkabiliyor. Değerlerin aynı gün içinde tamamen sıfırlanma riski de var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Patent hakları çok önemli 16 Eylül 2020 | 60 Okunma DYP GENEL BAŞKANI CİNDORUK 08 Eylül 2020 | 2.621 Okunma HÜSAMETTİN CİNDORUK 07 Eylül 2020 | 248 Okunma İmparatorlukların sonu 01 Eylül 2020 | 476 Okunma ACI İLAÇ 31 Ağustos 2020 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar