Kapadokya hor kullanılıyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer'in bugünkü (20.10.2022)''Kapadokya hor kullanılıyor'' başlıklı yazısı.

Kapadokya’da 1 milyar Euro’luk ciroya sahip sıcak hava balonculuğu sektörü şimdi de kaza ile gündemde. Dün meydana gelen kazada iki İspanyol turistin hayatını kaybetmesi ile gözler balon uçuşlarına çevrildi. Pilot maaşlarının asgari ücrete indiği, tecrübeli pilotların sektörden ayrıldığı dönemde uçuş emniyeti haklı olarak tartışılıyor.

Kapadokya gibi dünya mirası bir coğrafyanın dünyaya tanıtılması, bir otel sektörünün oluşmasının en büyük katkısı belki de sıcak hava balonları. Her gün yaklaşık 165 balon Kapadokya’dan havalanıyor. Sektörün büyüklüğü tam 1 milyar Euro.

Dünyada bu kadar çok balonun uçtuğu başka bir coğrafya yok. Kapadokya’ya gelen turist, balon uçuşları nedeniyle en az 2-3 gece kalıyor. Otelinden restoranına, balonla birlikte dev bir sektör de ekmek yiyor.

Uçuşların yapılmasından denetime kadar olan tüm operasyonu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yapıyor. Rüzgâr limit içindeyse izin veriliyor. Şirketler adeta SHGM’nin gözünün içine bakıyor. Çünkü günde ortalama 3 bin 300 kişi sabah uçuşları ile gökyüzüne çıkıyor. Sadece günlük ciro 660 bin Euro.

PİLOT MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETE İNDİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gürer: Et için doğru politikalar geliştirilmeli 03 Mayıs 2024 | 81 Okunma İklimi koruyan adil bir dönüşüm 02 Mayıs 2024 | 39 Okunma CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 111 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 285 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 1.603 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar