Kadın aday olmak

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'Kadın aday olmak' başlıklı yazısını kaleme aldı.

'Taze siyasetçi’ Dilek Karafazlı ile tanıştık; Sarıyer Belediyesi’nde 10 yıl çalışmış, başkan adaylığı için başvurmuş.

Ailesi Rizeli ve CHP’liymiş. Kartvizitinde ‘siyaset bilimi uzmanı/kimyager’ yazıyor. Sarıyer’de 3’ü kadın olmak üzere 16 aday adayı varmış. Uzun yıllardan sonra Rize’den CHP milletvekili seçilen İnşaat Müh. Tahsin Ocaklı’nın kendisini desteklediğini söyledi. 

Siyasette kadın olarak mücadele etmek zor!

“Önce mülakata aldılar, ilde komisyona çağırdılar. İki il yönetim kurulu üyesi vardı, bir de Sayın Rıdvan Budak” diye anlattı. Günde 15 aday adayını sorguluyorlarmış.

“Neden siyaset?” diye sorunca “Siyaset yapmak istiyorum; kendime de çok güveniyorum” dedi.

“Yaşadığın süreci anlatır mısın?” deyince... “Zor demek zorundayım. Çünkü toplumda siyaset erki, iktidarı erkek işi olarak algılıyor. Böyle bir algı var. Zaten çoğu işi, operasyonları, organizasyonları kadınlar yapıyor. Dolayısıyla siyaset yapmak isteyen kadınların arkasında önce kim var diye soruyor, illa bir erkek arıyorlar.

Kadınların arkasında kocaları, babaları ya da aileleri varsa güçlü olabilirler sanıyorlar. Oysa bu herkes için böyle olmak zorunda değil. Elbette hepimizin ailesinden aldığı bir görgü, terbiye, kurallar var. Bunlar karakterimizi belirliyor. Benim karakterimde kendine güvenen başı dik, güçlü bir kadın olmak oldu.”

KIŞ SAATİNE GEÇİLMEYECEK

CHP’li Ömer Fethi Gürer’in yaz saati ile ilgili sorusunu yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, uygulamanın Paris’te, Berlin’de problem yaratmadığını belirtip yaz saati uygulamasının daha faydalı olduğunu iddia etti. Bakan kış saati uygulamasına geçilmeyeceğini açıkladı.

M. EREĞLİ’YE ÇEVRE TEHDİDİ

Turizm kenti M. Ereğli, kimyasal depolama tehdidi altına girmemelidir. Tekirdağ’ın şirin ilçesi son yıllarda kirli sanayinin pençesine alınmak isteniyor. STK’lar bölgenin yok olmaması için savunma örgütlenmesi ile koruma altına girmek istiyor. Örgütler, Likit Kimya AŞ tarafından kimyasal depolama tanklarının bölgede kurulmaması için yoğun bir itiraz kampanyası başlatacak. Bu nedenle ÇED sürecinin başlatılması isteniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 326 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar