Yalana yenilmeyelim

Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse'nin bugünkü (22.08.2022)''Yalana yenilmeyelim'' başlıklı yazısı.

Oxford Üniversitesi'ne bağlı Reuters Gazetecilik Çalışmaları Enstitüsü'nün araştırmasına göre en çok yalan habere mâruz kalan ülke Türkiye.

Hiç şaşırtıcı değil. Adım gibi eminim ki yurtdışından fonlanan gazetecilerde de Türkiye açık ara birincidir. Araştırmadım ama yalan haberle, yurtdışından fonlanan gazeteci oranı birbirine paralellik gösterir.

Nihayetinde bu gazetecilere paralar yurtdışından hayır olsun diye gönderilmiyor. Parayı verenler karşılığını ister; Kendi çıkarları doğrultusunda, maaşa bağladıkları gazetecilerden hedefteki ülkenin halkını yönlendirecek haberler yapmalarını isterler.

Onlar için yaydıkları yalan haberin hemen yalanlanacak olması mühim değildir. Yalan haberi piyasaya sürmeleri onlar için kâfidir. Fonladıkları yerel gazeteciler de yalan haberi hemen yayarak, yalan haber üzerinden yazıp çizerek ve video çekerek görevlerini ifâ ederler.

Türkiye'de sadece fonlanan gazeteciler değil siyasetçi görünümlü unsurlar (Kemal Kılıçdaroğ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık kazandı 29 Mayıs 2023 | 458 Okunma Kılıçdaroğlu'nu helalleşmeye kim mahkum etti? 26 Mayıs 2023 | 424 Okunma Osman Kavala kim? 22 Mayıs 2023 | 3.273 Okunma Karar ver Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2023 | 444 Okunma Sifona su yetmeyecek 15 Mayıs 2023 | 1.287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar