Savcı Sayan suikastına hazırlık yapanlar

HDP/PKK’nın sanatçısıymış, İsviçre’de yaşıyor. 70 yaşlarında. İsmi Abdülkadir Aktürk. Bir video çekmiş. Kürt gençliğine Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ı öldürmeleri çağrısı yapıyor.

HDP/PKK’nın sanatçısıymış, İsviçre’de yaşıyor. 70 yaşlarında. İsmi Abdülkadir Aktürk.

Bir video çekmiş. Kürt gençliğine Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ı öldürmeleri çağrısı yapıyor. Tıpkı PKK’ın liderlerinden Murat Karayılan gibi; Karayılan Savcı Sayan’a suikast düzenlenmesi talimatı vermişti. Suikasta olacak tepkiyi azaltmak için de tetikçiliği halkın içinden birine yaptırılmasını söylemişti.

İsviçre’deki HDP/PKK mensubu Aktürk de çektiği videoda, teşbih olsun diye yazmıyorum kelimenin tam mânâsıyla kudurmuş ve salyalarını akıtarak gençlere hem hakaret ediyor hem de suikasta azmettiriyor: “Savcı Sayan nedir yav! Savcı’yı susturan tarih olur, efsane olur, Che Guevara olur. Ben 18 yaşındaki gence sesleniyorum: 18 yaşındasın, destan yaz, efsane ol. Yiyeceğin 20 sene. 38 yaşında, 40 yaşında tığ gibi delikanlı çıkacaksın. Sabahtan akşama kadar sokaklarda tiner çekeceğinize, şarap içeceğinize, atıp tutacağına, karı kız peşinde koşacağına destan yaz, efsane ol be gerizekalı!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık kazandı 29 Mayıs 2023 | 458 Okunma Kılıçdaroğlu'nu helalleşmeye kim mahkum etti? 26 Mayıs 2023 | 424 Okunma Osman Kavala kim? 22 Mayıs 2023 | 3.272 Okunma Karar ver Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2023 | 444 Okunma Sifona su yetmeyecek 15 Mayıs 2023 | 1.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar