Kahpelere rağmen yılmadan çalışıyorlar

Depremden bir gün sonra Adıyaman'a doğru İstanbul'dan yola çıktım. Yalnız değildim, yanımda 3 Adıyamanlı dostum vardı; Avukatım Hamza Uçan, Ahmet Kaya ve M. Selim Şenses. Yol şartları Kocaeli'den sonra...

Depremden bir gün sonra Adıyaman'a doğru İstanbul'dan yola çıktım. Yalnız değildim, yanımda 3 Adıyamanlı dostum vardı; Avukatım Hamza Uçan, Ahmet Kaya ve M. Selim Şenses.

Yol şartları Kocaeli'den sonra ağırlaşıyordu; kar, tipi, buzlanma... Bir tarafta yüzyılın felaketi bir tarafta ağır hava şartları. Tabiî ki ne kar ne de tipi gözümüzü korkutuyordu. Hedefimiz belliydi ve o hedefe ne olursa olsun varmamız gerekiyordu. Arabada 4 şoför olarak, namaz molası dışında durmadan tam gaz gitmek istedik ama ne mümkün. Mezkûr şartlar içinde 20 saatte Adıyaman'a ancak varabildik.

Vardık ama Adıyaman yerinde yoktu, kıyamet yaşanmıştı sanki. Adıyaman merkezde sağlam bina kalmamış desem yalancı çıkmam.

Yazılacak çok şey var ama bu yazımı arama kurtarma ekiplerine, göçük altında tünel oluşturarak can kurtaran maden işçilerine ve bölgeye akın eden gönüllülere ayırmak istiyorum.

Deprem haberini alır almaz, yukarıda bahsettiğim ağır hava şartlarında ekipmanlarıyla bi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık kazandı 29 Mayıs 2023 | 458 Okunma Kılıçdaroğlu'nu helalleşmeye kim mahkum etti? 26 Mayıs 2023 | 424 Okunma Osman Kavala kim? 22 Mayıs 2023 | 3.273 Okunma Karar ver Kılıçdaroğlu 19 Mayıs 2023 | 444 Okunma Sifona su yetmeyecek 15 Mayıs 2023 | 1.287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar