Giden Trump mı, ABD mi?

Daha şimdiden Trump’ın gidici olduğundan emin gibiyiz. Türk medyası ABD Başkanı’nın azledileceğini neredeyse ilan etti bile. Oysa her şeye rağmen Trump’ın bir yere gideceği yok gibi. Yaygın kanaatin aksine...

Daha şimdiden Trump’ın gidici olduğundan emin gibiyiz. Türk medyası ABD Başkanı’nın azledileceğini neredeyse ilan etti bile. Oysa her şeye rağmen Trump’ın bir yere gideceği yok gibi. Yaygın kanaatin aksine, tüm dünyayı yine ters köşeye yatıracak sanki.

***

Malum, son günlerde Trump aleyhine bulgular birbiri ardına ortalığa saçılıyor. 20 Ocak 2017’de göreve başlayan Başkan’ın Rusya ile şaibeli ilişkileri dışında, hakkında yürüyen iki soruşturma daha var. Biri, seçim harcamalarında şeffaf ve açık olmaması üzerine. Geçmişteki gayrimeşru beraberlikleri de buna dahil. 2.si de eski kampanya direktörünün finansman yasalarını ihlal etmesiyle ilgili.

Trump bir yandan da Twitter üzerinden Amerikan kurumlarına ve en tepe isimlerine açıktan savaş açmış durumda. FBI’a açık açık sert uyarılarda bulunuyor. Kendi atadığı Adalet Bakanı’nı yerden yere vuruyor. İşte tüm bunlar da “Trump azledilecek mi? Başkanlığı yakında düşecek mi?” sorusunu gitgide daha canlı hale getiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırak artık eski normali 28 Nisan 2021 | 262 Okunma YEŞİL TSUNAMİ 24 Nisan 2021 | 111 Okunma Yarın büyük gün 21 Nisan 2021 | 188 Okunma Assos dünyaya nefes oluyor 17 Nisan 2021 | 188 Okunma Kadının sesi Hakkari’den yükseliyor 14 Nisan 2021 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar