TÜSİAD ne istiyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan “bunlarda insaf yok, sermayeleri beşe katlandı, şımarıklık içinde bunları yapıyorlar” diyerek bu kuruluşun ekonomide çizmeye çalıştığı kara tabloyu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan “bunlarda insaf yok, sermayeleri beşe katlandı, şımarıklık içinde bunları yapıyorlar” diyerek bu kuruluşun ekonomide çizmeye çalıştığı kara tabloyu, haklı olarak eleştirmiştir. TÜSİAD’ın açıklamaları, ekonomik göstergelere aykırı olduğuna göre, TÜSİAD ne istiyor dersiniz?

Türk kapitalizminin en büyük unsurlarının, davranış mekanizmasını oluşturan yapısal faktörleri analiz etmeden, ne onların AK Parti karşıtlığını anlayabiliriz, ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı öfkelerini. Esasen onların komplocu bir zemine kaymasına, algı operasyonları yapanlarla paralel bir yerde durmasına sebep olan psikolojinin arkasında da bu faktörlerin önemli bir payı bulunmaktadır.
“Hiç kimse, dünyada ekonomik durgunluk devam ederken, ekonomide makro dengeleri sürdüren, enflasyonu düşüren, %3 civarında büyüyen, her yıl bir-birbuçuk milyon arasında istihdam yaratan, asrın projeleri diye ifade edilen, Türkiye’nin sadece ekonomik yapısını değil tarihi akışını değiştirecek olan Üçüncü Köprü, Yeni Havaaalanı, Üç Katlı Boğaz Tüp Geçişi, Tanap, Nükleer Santrallar, Hızlı Tren Ağı gibi büyük projeleri gerçekleştiren bir ülkeye karşı TÜSİAD’ın tutumunu ekonomik rasyonaliteyle açıklamaya kalkmasın, zira inandırıcı olamaz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 412 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar