Türkmen'in suçu ne?

Türkmenler kim mi? Bu coğrafyada kurulmuş bütün Türk devletlerinin kurucu etnisitesi, Selçuklu’yu, Osmanlı’yı kuran aileler de Türkmen kökenlidir. Son büyük imparatorluğumuz dağıldıktan sonra onlar...

Türkmenler kim mi? Bu coğrafyada kurulmuş bütün Türk devletlerinin kurucu etnisitesi, Selçuklu’yu, Osmanlı’yı kuran aileler de Türkmen kökenlidir. Son büyük imparatorluğumuz dağıldıktan sonra onlar kültür coğrafyamızın muhtelif bölgelerinde yaşamaya devam etmektedirler. Onlara Irak'ta, Suriye'de, İran'da rastlamak mümkün olduğu gibi Balkanlar’da ve Kafkasya’da onlarla karşılaşmak da zor değildir. 

Türkiye dışında kalan Türkmenlerin gözü kulağı Türkiye'dedir, onların ne Birleşmiş Milletler’de ne, İnsan Hakları Konseyleri’nde ne de uluslararası kuruluşlarda sahibi, ilgileneni vardır. Batı’nın umurunda değildirler, zira onları muhtelif ülkelere dağılmış, topraklarında perişan halde bırakan, ülkelerini bölerek, suni sınırlarla çevirerek önce sömürge, sonra yapay devletlerin insafına bırakan da Batı’dan başkası değildir. 

Batı’nın adamları 

BM'nin son açıklamasını okumuşsunuzdur. “Hangi taraf olursa olsun, herhangi bir şekilde Suriye’de savaşan gruplara silah yollanmasına karşıyız.” Bu açıklama ne için yapılmıştır ve ne söylenmektedir? Açıklamanın Türkiye'de anti demokrat geleneğin gazetesi, resmi ideolojinin yarı resmi yayın organının, Milli İstihbarat'ın Suriye Türkmenlerine yardım için gönderdiği TIR’lara paralel yapının yaptığı operasyonun, yine bu yapı tarafından sızdırılan fotoğrafları yayınlamasıyla ilgili olduğunu tahmin etmek zor değildir. Öyle anlaşılıyor ki Türkiye'ye karşı uluslararası camiadan baskı oluşturmak maksadıyla hareket edenlerin çabasına batı duyarsız değildir! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 412 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar