Seçimin kazanan ve kaybedenleri

Batı basınında yer alan ifadelere bakınca, sanki Türkiye'de yapılan seçimi kendi adamlarının veya destekledikleri partilerin kazandığını sanırsınız. Bunun sebebi açıktır: Türkiye'nin Batı...

Batı basınında yer alan ifadelere bakınca, sanki Türkiye'de yapılan seçimi kendi adamlarının veya destekledikleri partilerin kazandığını sanırsınız. Bunun sebebi açıktır: Türkiye'nin Batı kontrolünden çıkması tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Müslüman, demokrat ve bağımsız bir ülke; Batı'nın korkulu rüyası budur, çünkü bu model bütün Ortadoğu'yu, bütün Asya'yı ayağa kaldıracak, iki yüzyıllık Batı sömürgeciliğinin veya tahakkümünün sonu olacaktır. O zaman Batı'nın Sisileri, Esadları, irili ufaklı diktatörleri olmayacaktır. Böyle bir durumda, demokrasi yoluyla halkları nüfuz altına almak, bağımlılık ilişkilerini devam ettirmek zor olacaktır. 

Peki, Türkiye'de demokratik sistem işlediğine göre Batı basınının sevinci nedendir? Batı sistemi Türkiye'yi bütünüyle kaybetmekten korktuğu ve bazı muhalefet partileri üzerinden eski konumunu geri kazanma hesabı yaptığı için, kendisiyle aynı çizgide yayın yapan yerel medyayla birlikte sevinç çığlıkları atmaktadır. Buna rağmen içlerinin hiç de rahat olduğunu söyleyemeyiz. Bunda, mevcut siyasi tabloda AK Parti'nin onuncu defa seçimi kazanmış, birinci parti çıkmasının yanı sıra, muhalefet içinde de Batı karşısında teslimiyetçiliği reddeden ciddi bir tavrın ortaya çıkacağını tahmin etmelerinin de rolü vardır. 

Şiddetin vesayeti 

Batı sistemiyle Türkiye arasındaki ilişkilerin yeni bir aşamaya girdiği, bunun geriye döndürülemez bir durum olduğu üzerinde ayrıca durulması gereken bir meseledir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 412 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar