Mahalli seçimler dış politikayla ilgili olabilir mi?

Mahalli İdareler Seçimleri’nin dış politikayla ilgisinin olmaması beklenir fakat 31 Mart Seçimleri tamamen farklı bir şekilde cereyan etmiştir. Bir defa bütün uluslararası çevreler bu seçimlerin...

Mahalli İdareler Seçimleri’nin dış politikayla ilgisinin olmaması beklenir fakat 31 Mart Seçimleri tamamen farklı bir şekilde cereyan etmiştir. Bir defa bütün uluslararası çevreler bu seçimlerin sonuçlarını olağanüstü bir ilgiyle, beklentiyle takip etmişlerdir. 

Seçim sürecinde dış basınının tavrı, ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin karar merkezlerinde yer alanlardan farklı siyasi parti ve kuruluşlara kadar hepsinden gelen, Türkiye ile özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili doğrudan ya da dolaylı açıklamalarının çoğu, seçimleri etkilemek veya seçimlerle ilgili beklentilerini dışa vuran açıklama, yorum, değerlendirmeler şeklindedir.  

Bu tavrın, seçim sonrasında değişmediği gibi daha saldırgan, daha öfkeli Türkiye karşıtı bir dille başka söyleyişle Başkan Erdoğan düşmanlığı şeklinde devam ettiği görülmektedir. Bir mahalli seçimin dünyanın siyasal merkezlerinde bu kadar öne çıkması, ilgi görmesi tesadüf olabilir mi? 

BATI’NIN İLGİSİ 

B

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 410 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar