AK Parti neden kaybetmiyor, neden yenilemiyor?

AK Parti karşısında adeta düşmanca duygularla ittifak etmiş, muhtelif biçimlerde bir araya gelmiş olanların korkusu hiç bitmiyor. Birtakım masa başı, ısmarlama anketler bile onların öfkesini dindirmek yerine iyice...

AK Parti karşısında adeta düşmanca duygularla ittifak etmiş, muhtelif biçimlerde bir araya gelmiş olanların korkusu hiç bitmiyor. Birtakım masa başı, ısmarlama anketler bile onların öfkesini dindirmek yerine iyice büyütüyor. Bu durumun çeşitli sebepleri, üzerinde durulması gereken, analitik bir biçimde araştırılması gereken yönleri bulunmaktadır. Meseleye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı oluşturulan kindarlık duygusu üzerinden anlamak ise mümkün değildir. Bu bakımdan yeminli Erdoğan düşmanlığının meselenin anlaşılmasının önünde temel engel olduğunu söylemek gerekir.

"Mesele, tamamen toplumumuzun yaşadığı sosyolojik süreçlerle ilgilidir. Türk toplumunun geçirdiği toplumsal dönüşümü, yapısal değişmeleri anlamadan ne Erdoğan efsanesini, ne de AK Parti'nin dayanıklılığını kavramak mümkün olacaktır." 

Toplumsala dayanmak 

Tarımsal toplum yapısının son çeyrek yüz yılda yaşadığı değişimin meseleyle ilgili birkaç önemli boyutu bulunmaktadır. Köylü Türkiye'nin geçirdiği değişim, sadece bir göç ve şehirleşme olayı değildir. Şehrin toplumsal ilişkilerde belirleyici konuma yükselmesi, çok önemli bir husustur ve eğer toplumsal değişim süreci içinde bunu başaracak dinamikler, süreci taşıyacak yönetecek aktörler meydana çıkamaz ise durum toplumsal bir krize yönelebilir. Nitekim Türkiye'nin yaşadığı son büyük ekonomik kriz de 1980 öncesi içinden geçtiği bunalımlı, çalkantılı yıllar da bu bağlamda ele alınabilir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 687 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 412 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 211 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 103 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar