Vapurda kraker yiyen yolcu

“Eminönü Kadıköy vapurunun alt katında elinde kraker yiyen adam dikkatimi çekmişti...” Ziyaretine gittiğim beyefendi hayli tecrübeli biriydi. Makamına girmek için izin almanıza gerek yoktu neredeyse. Kapısı her...

“Eminönü Kadıköy vapurunun alt katında elinde kraker yiyen adam dikkatimi çekmişti...”
Ziyaretine gittiğim beyefendi hayli tecrübeli biriydi. Makamına girmek için izin almanıza gerek yoktu neredeyse. Kapısı her daim açık duruyordu. Gelen misafirlerini de sadece çay kahve ikramıyla değil yöresel kuru yemişlerle, peksimetlerle kuru kayısı filan gibi ikramlarla karşılıyordu.
Çok dalgın ve üzgün olduğunu hiç görmediğim bu beyefendiye bir gün ziyaretine gittiğimde bu pozitif enerjiyi nereden aldığını sordum. Dedi ki gülerek olumsuz hiçbir şeyden olumlu sonuç çıkmaz. Bütün olumluluklar güzel düşünmeden, karşıdakine değer vermekten geçer. İnsan geçmişine takılır kalırsa geleceğini göremez. Bir de ömür bir seferliktir. Üzmeye ve üzülmeye değmez.
Allah’tan iyilik güzellik sağlık sıhhat ve afiyet dilemek lazımdır. Bakın ben yıllar önce lisede okurken aynı zamanda Tahtakale piyasasında da çıraklık yaptım. O piyasada iyi bir kuyumcu esnafının yanında birkaç sene çalıştım.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 143 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 70 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 95 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar