O, şimdi hayat arkadaşım...

Anacığım “yetiş Süleymaaan! Mustafa kuyuya düştü” diye bağırıp bayılıvermiş... Dört yaşında iken geçici olarak Trabzon’a gittik. Babam dozer, greyder operatörü idi ve...

Anacığım “yetiş Süleymaaan! Mustafa kuyuya düştü” diye bağırıp bayılıvermiş...
 
Dört yaşında iken geçici olarak Trabzon’a gittik. Babam dozer, greyder operatörü idi ve Trabzon Havaalanı inşaatında çalışıyordu. Çömlekçi Mahallesinde sahile karşı sayılabilecek bir yerde bahçeli bir ev tutmuştu. Bahçede bir kuyu vardı, eski bir Rum kuyusu. Yaklaşık on metre derinliğinde, ağzı dar dibi genişti.
Bahçede oynarken en büyük zevklerimden birisi de kuyu ağzı etrafında dolaşan sümüklü böcekleri (orada koklez de diyorlar) sopayla dürtüp kuyuya düşürmek idi.
Yine bir sabah erkenden kalktım; annem kahvaltı hazırlıyorken bahçeye çıktım, doğru kuyuya gittim. Başladım koklezleri kuyuya düşürmeye. Daha derinlere uzanırken ayağımdaki annemin yeni aldığı takunyalar bir kaydı, ben de koklezin peşinden kuyunun dibine yuvarlandım. Kendimi ayakta göğsüme kadar suyun içinde buldum.
Başladım “anneee, anneee!” diye bağırmaya...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 69 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar