"Niye sordum biliyor musun?"

Bu köşeyi takip edenler birkaç gün evvel yayınlanan hatıradaki taksi şoförünü hatırlar... Efendim, bu köşeyi takip edenler hatırlayacaktır, birkaç gün evvel paylaşmış olduğumuz...

Bu köşeyi takip edenler birkaç gün evvel yayınlanan hatıradaki taksi şoförünü hatırlar...
Efendim, bu köşeyi takip edenler hatırlayacaktır, birkaç gün evvel paylaşmış olduğumuz hatırayı. Hani, Mehmed Emin Tokâdî Hazretlerine birlikte gittiğimiz taksinin şoförü ile olan bir konuşmamız ve hatıramız vardı ya.
Evet işte o hatıramızın hemen ertesi günü idi. Yine taksi ile Sirkeci’den Fatih’e acele gitmemiz gerekiyordu. Bu sefer müşterisiz taksi bulabilmek için tren garından ta vapur iskelelerinin önüne kadar yürümüştüm.
İlk rast gelen taksiye bindim. Şoförün yanındaki koltuğa oturdum. Selam verip “Fatih'e gitmek istiyorum” dedikten sonra bu yeni şoförün yüzüne baktım. Anladım ki bu, önceki şoför değil, üstelik bu arkadaş daha da genç birisi. Ama genç de olsa kendisi ile yol boyunca sohbet edilebilecek sevimli bir simaya sahipti.
Mesafeleri sohbet ile katetmek daha sevimli geldiğinden, bu gence de güler yüzle ve samimi tonda...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 143 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 70 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 95 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar