İmrendiğim gence bak!..

 “Tedavi dönüşü eve geldiğimde çocuklarımda biraz endişeli ve tuhaf suskunluk vardı...”  Yıllar önceydi. Ankara Kavacık Semtinde oturuyordum. Hastalığım sebebiyle Kızılay’a fizik...

 “Tedavi dönüşü eve geldiğimde çocuklarımda biraz endişeli ve tuhaf suskunluk vardı...”
 
 
Yıllar önceydi. Ankara Kavacık Semtinde oturuyordum. Hastalığım sebebiyle Kızılay’a fizik tedaviye gidiyordum. Tedavi genellikle öğle saatlerinde başlıyordu... Bir gün yine tedavi olmak üzere hazırlanıp yola çıktım. Durakta otobüs beklerken, durağın hemen arkasında bulunan camiden ezanlar okunmaya başladı. Ben de abdestim varken hastanede belki eda edemem düşüncesiyle mahalle camimizin bir kenarında namazımı eda edip öyle gitmeyi düşündüm.
Caminin hemen giriş kısmında kendi başıma kılıp gidecektim. Camiye yaklaştığımda 25-30 yaşlarında bir gencin şadırvanda abdest aldığını gördüm. Gencin namaz kılıyor olmasına doğrusu çok sevindim. Genç yaşta Allaha ibadet edebilmek ne güzel duyguydu. Benim de o yaşlarda oğlum vardı. Onun da hidayete kavuşması için Rabbime dua ettim.
Ben bu duygularla namazımı kılıp dışarıya çıkarken genç de abdestini almış namaz kılmak için içeri girmişti. Otobüse yetişebilmek için durağa yürüdüm. Beklediğim otobüs bir süre sonra geldi. İnenler indi binenler bindik. Otobüs tam hareket edecekken bir kişinin el ettiğini görerek bekledi şoför.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 143 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 70 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 95 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar