“Hatırım için gitme!..”

 “Bir an bile tereddüt etmeden doğruca gidip tren biletini bir gün sonraya erteledik...” Ne kadar uğraşsam da o iki dersi verememiştim. Mahcup ve üzgün bir hâlde memleketime gitmek için aynı gün gece saat...

 “Bir an bile tereddüt etmeden doğruca gidip tren biletini bir gün sonraya erteledik...”
 
Ne kadar uğraşsam da o iki dersi verememiştim. Mahcup ve üzgün bir hâlde memleketime gitmek için aynı gün gece saat 24.00’e tren bileti aldım. Necati Özfatura Abi'mle vedalaşmak ve neticeyi kendilerine arz etmek üzere evlerine gittim. Apartman girişinden daire ziline basınca yukarı çıkmamı beklemeden hemen 3. kattaki dairesinden çıkıp hızlıca kendileri aşağıya inmeye başladılar.
Yanıma geldiklerinde sevinç ve heyecanla hemen;
“Ali ne oldu?” dedi. Ben de 2 dersten sınıfta kaldığımı söyleyince neşelerinden hiçbir şey kaybetmeden tebessümle dediler ki:
“Ali hani bir ay kadar önceki görüşmemizde sana demiştim ya, moralini sakın bozma, sınıfını geçeceksin, diye. İşte o his hâlen içimde aynen duruyor.”
Böyle söyledikten sonra duraksayıp gözlerini bir müddet kapatarak tefekküre daldılar. Sonra bana dönüp “Peki program nasıl” dediler. Ben de bu geceye bilet aldığımı söyleyince:
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 69 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar