Bizi ölümle tehdit etmesin mi?

Öğrendim ki kocamı kendi ailesi de istemiyordu. “Git artık bizi bırak” diyorduk!.. Evlenmeden önce bildiğim hâlde, ailem söylemiş olsa bile önemsemediğim şey karşıma acı bir gerçek olarak...

Öğrendim ki kocamı kendi ailesi de istemiyordu. “Git artık bizi bırak” diyorduk!..
 
Evlenmeden önce bildiğim hâlde, ailem söylemiş olsa bile önemsemediğim şey karşıma acı bir gerçek olarak çıktı… Kocam işsizin tekiydi… Düğün için harcadığı para da, bir akrabasından elde ettiği üç beş kuruştan ibaretti. Hazıra dağlar dayanmaz dedikleri gibi evde ekmek almaya paramız kalmamıştı.
Kendisiyle konuştuğumda “üzerime gelme benim!” diyor konuyu kapatıyordu… Ve sabahleyin evden çıkıp akşama kadar gelmeyen bir kimse vardı karşımda… Aslında o benimle evlendikten sonra tekrar bekârlıktaki sokak hayatına dönmüştü.
Baktım olacak gibi değil yine anneme sığındım. “Anne biz açız” dedim ağlamaya bile utanarak… Annem benim söz dinlememekle ne kadar hata ettiğimi bilse de o benim annemdi.
“Bari bir iş bulana kadar bizim evde kalın” dedi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar