Araba vapuru gelmeyince...

“İçi malzeme yüklü kamyonet bizden önce karşıya geçmiş, şoför orada bizi bekliyordu...” Bir klima firmasının montaj işlerini yapıyordum. Firma adına Çanakkale’nin Çan...

“İçi malzeme yüklü kamyonet bizden önce karşıya geçmiş, şoför orada bizi bekliyordu...”
 
Bir klima firmasının montaj işlerini yapıyordum. Firma adına Çanakkale’nin Çan ilçesinde bir kurumun soğutma bölümünün montajını yapmak üzere kamyonete gerekli malzemeleri yükleyerek yola çıktık.
Bir hayli yol gittikten sonra akşam saat 16.00 sularında Gelibolu’ya varmıştık.
Araba vapuru saat 16.30’da gelecekti. Yapacak bir şey yoktu. Yaklaşık iki saatten fazla vakit vardı ve bu vakti bir yerde geçirmek daha doğrusu öldürmek durumundaydık. Limanın orada bir çay bahçesi vardı ve oraya gidip oturmaktan başka seçeneğimiz yoktu. Bir taraftan denizi seyredip çaylarımızı yudumlarken bir ara yan masada bir yaşlı ve bir de genç bir çiftin konuşmalarına kulak misafiri olmuştuk. Daha doğrusu biz dinlemek istemesek de onların konuşması duyuluyordu.
Kadınların dekolte ve takılı hâli de ister istemez göze batıyordu. Ama aile pek neşeli gözüküyordu. Arada attıkları kahkahalar da ilgisiz olmak istense bile dönüp o tarafa bakmayı sağlayacak derecede rahattı.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar