“Sağlıkla ilgili Sayın Bakanım”

“Birkaç gün sonra Kaymakamlığa çıkıp durumu anlattım. Ne söyledi bir bilseniz!..”   Beypazarı ilçesinde yıllar önce öğretmen iken yaşadığım sağlık problemimde...

“Birkaç gün sonra Kaymakamlığa çıkıp durumu anlattım. Ne söyledi bir bilseniz!..”
 
Beypazarı ilçesinde yıllar önce öğretmen iken yaşadığım sağlık problemimde karşılaştığım aksaklıkları ve suistimalleri o süreçte ilçemize gelen dönemin Millî Eğitim Bakanına anlatabilirdim. Bu sebeple Sayın Bakanın ilçemize ve okulumuza gelmesi benim için bir şanstı.
Bizi lisenin salonunda toplayıp yapılacak çalışmalardan bahsedildi. Devletin dili “yazı” olduğundan hemen “Sağlığımız ihmal sonucu tehlikede” anlamında bir dilekçe yazarak okul bahçesinde vedalaşma sırasında Sayın Bakana bizzat teslim ettim.
Dilekçenin mahiyetini sorduğunda da “Sağlıkla ilgili Sayın Bakanım” dedim. Katladı, cebine koydu. Bütün Beypazarı’nın protokolü oradaydı. Hepsi de gördü...
Birkaç gün sonra Kaymakamın makamına çıkıp durumu izah ettim. Ne söyledi tahmin edebilir misiniz?
“Siz öğretmenler hastalığı daima eğitim-öğretim olduğu zamana getirirsiniz.”
Ben de “Efendim zamana göre hastalık keşfedilmişse biz de o zaman hastalanalım” dedim. Bunun üzerine beni operatöre göndereceğini, teşhisinde ısrar ederse ameliyat olacağımı söyledi. Dördüncü sevkle hastanenin hariciye bölümüne yattım.
Ameliyat için hazırlandım. Abdestimi aldım, içimden okuduğum dualarla masaya yattım. Biraz sonra operatör ekibi ile içeri girdi. Söylediği şuydu: “Sen benim ameliyat paramı da vermedin!..”
İrkildim. Kimse bana böyle bir şeyin olduğunu söylememişti. Kendimizi resmî hasta olarak biliyorduk. Üzerimde o an para da yok ki versem. Ameliyat önlüğü ile masadasın. “Taburcu olurken veririm” dedim ama psikolojim bozuldu.
Ameliyat sonu kör bağırsağı boş penisilin şişesine koymuş halde bana getirdiler. Söyledikleri patlama durumuna gelmiş olduğuydu...
Rapordan sonra görevime döndüğümde Millî Eğitim Bakanlığı Sağlık Daire Başkanlığından gelen yazı ile “Bakanımıza verdiğiniz dilekçede doktor isminden bahsetmemektesiniz. İvedilikle ismin bildirilmesi” yazıyordu. O zamana kadar dört adet sevk yazılarının birer sureti ile doktorun ismini bildiren yazıyı bakanlığa gönderdim.
Gelen cevap yazısı ne olabilir? Tahmin edin:
“İsmini bahsettiğiniz Doktor Sağlık Bakanlığına ait olup aynı şikâyetin oraya yapılması...”
Derler ya güler misin ağlar mısın? Nereden nereye...
              Adnan Babuçcu-Em. Öğretmen/Çorum
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 136 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 65 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 85 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 116 Okunma Dedem ve anneannem 01 Ocak 2024 | 113 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar