Rüyam nasıl gerçek oldu!.

Gördüğüm rüyanın etkisiyle, evden çıkarken anneme sıkıca sarıldım: “Hakkını helal et!” O gece gördüğüm kâbus dolu rüyadan nefes nefese uyanmış, kan ter içinde...

Gördüğüm rüyanın etkisiyle, evden çıkarken anneme sıkıca sarıldım: “Hakkını helal et!”

O gece gördüğüm kâbus dolu rüyadan nefes nefese uyanmış, kan ter içinde kalmıştım... Rüyamda, kırmızı bir otomobil bana çarpmış ve olay yerinde ölüvermiştim. Sabaha karşı gördüğüm rüyadan sonra uyuyamadım. Kalktım, üzerimi giyindim. Ölüme hazır olmak düşüncesiyle tertemiz olmaya özen gösteriyordum. Gördüğüm rüyanın etkisiyle, evden çıkarken anneme sıkıca sarıldım:
-Anne hakkını helal et!..
-Ne o kızım? Bugün sende bir değişiklik var.
-Sen helal et anne… Ne olur ne olmaz.
Beni böyle üzgün görmek annemi de üzmüştü. Kendisine sarılıp vedalaşırken o neler olup bittiğini anlamaya çalışıyordu.
Okula giderken müthiş bir yağmur yağıyor, yol kenarlarında göletler meydana getiriyordu. Öyle duygusallaşmıştım ki yağmurdan dahi yorumlar çıkarıyor, minik göletlerin üzerinden sekerken, cenazemin suyunun ısıtıldığını görür gibi oluyordum. Hayatta insanın ölümü beklemesi kadar zor bir şey olmasa gerek.
Okula gelince gördüğüm rüyayı bir iki arkadaşıma anlattım. Benim gerçekten de ölümü beklediğimi fark edince, hepsi önce bir kahkaha atmış ardından da:
-Kızım sen iyi misin? Hiç rüyada gördün diye ölünür mü, demişlerdi.
Kimse o rüyayı önemsemiyordu ama ben yine de eşyalarımın arasına bir not yazıp bırakmıştım. Düşüncem, eğer ölürsem bunu bilmelerini istiyordum.
O sabah, derslerde hiçbir konuyu anlayamamıştım. Öğretmenlerin konuşmaları, havaya kaldırılan parmaklar hepsi bir rüya gibiydi. Benim için tek gerçek vardı, ölümü beklemek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günümüzde yaşanmış hatıralar 25 Mart 2024 | 100 Okunma Köyde market tavuğu mu? 05 Ocak 2024 | 142 Okunma İlle vatan ille vatan 04 Ocak 2024 | 68 Okunma "Köylüme selam söyle" 03 Ocak 2024 | 93 Okunma İlaç gibi sohbet 02 Ocak 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar