İlgilisine ilgili ama sorunlu sorular…

Bu bir yazı değil. Sohbet arası soru silsilesi. Size, onlara, şuna, buna, kendime, kendimize. Ortaya karışık. *** “Darbe girişiminin önlenmesi”nden sonra, TİSK, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu bildiri...

Bu bir yazı değil. Sohbet arası soru silsilesi.

Size, onlara, şuna, buna, kendime, kendimize.

Ortaya karışık.

***

“Darbe girişiminin önlenmesi”nden sonra, TİSK, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu bildiri yayınladı:

“Vazgeçilmezlerimiz: Siyaseten demokrasi, iktisaden mali istikrar. Darbe girişimin hızla önlenmesi ve demokrasinin vazgeçilmezliği Türk halkı tarafından kanıtlandı.”

Oysa “son emir-komuta zincirinde başarılı olmuş tam teşekküllü darbe” olan 12 Eylül’de TİSK’in açıklaması şöyleydi:

“Şimdiye kadar biz ağladık, şimdi ağlama sırası onlarda (işçilerde)”

Artık gazete ilanlarıyla darbeye nasıl çağrı yapıldığını, “Evren Paşa”nın “Emrinize amadeyiz” diye nasıl selamlandığını da lütfen Sayın Burjuvazi ile örgütleri, milliyetçi, muhafazakâr, cumhuriyetçi hatıralarımız hatırlasın.

Tamam, hepimiz değişiyoruz.

TİSK o günler için bir özeleştiri yapıp hiç olmazsa “Allah ve milletimiz affetsin”dedi mi?

***

Kendisini hiç tanımadım. 15 Temmuz’dan önce de muhtemelen “AKP’nin iktidar başarısında epey pay sahibi” ve “iktidara ilişmiş” bir reklamcı, propagandacı diye düşünürdüm. Herhalde bütün dönem boyunca iyi gelir de etti diye düşünürdük hep birlikte. Belki bir şey olmayacağına inandı, belki de tam tersine bir şeyler olacağına inandığı için tam oradaydı. Hem de 16 yaşındaki oğluyla. Köprü’de askerlerce öldürüldü. Hem de 16 yaşındaki oğluyla. Dolayısıyla soruyu yattığı yerden Erol Olçok soruyor; benim de yıllar boyu kimini tanıdığım, kimini izlediğim, gözlediğim “parti reklamcıları”na: Aynı durumda kaçınız, misal ANAP, DYP, CHP, MHP, DSP, SODEP, SHP, HP için tankların karşısına çıkar, bunu göze alabilirdiniz?

Bu sorunun cevabının bazen kişileri de aşan ciddi bir eşik olduğunun hiç farkında olduk mu? 

***

Biz, yaşı tutup 12 Eylül Anayasası ve paşasını aynı anda yüzde 90’dan fazla evet oyuyla başımıza oturtanlar, yani kendi adıma neden biz diyeyim, mesela siz veya muhterem aileniz, şu anda hep darbe karşıtıyız ya; içinizden hiç olmazsa,“Desteklediğimiz darbeler için Allah ve milletimiz affetsin” diye bir ses verdiniz mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 227 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar