Hukuka giriş, guguktan çıkış!

1. Hukuka aykırı olarak özgürlüklerinden yoksun bırakıldılar. 2. Tutuklanmalarını gerektirir herhangi bir neden yok. 3. Tutuklama kararının tek nedeni yaptıkları haberler. Başka somut delil...

1. Hukuka aykırı olarak özgürlüklerinden yoksun bırakıldılar.

2. Tutuklanmalarını gerektirir herhangi bir neden yok.

3. Tutuklama kararının tek nedeni yaptıkları haberler. Başka somut delil yok.

4. Yayınlanan haberler dışında aleyhlerine bir delil yok.

5. Tutuklama kararı, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkını ihlal ediyor.

6. İfade ve basın özgürlüklerini de ihlal ediyor.

7. Kamuoyunda yoğun tartışmalara olan bir olaya ilişkin benzer haberlerin aylar önce yayınlanmış olduğu gözetilmeksizin, tutuklu başvurucular hakkında soruşturma başlatılmasından altı ay geçtikten sonra tutuklama tedbirinin neden gerekli olduğu anlaşılmıyor.

8. Anayasa’nın 19. maddesinde güvence altına alınan kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verdik.

9. Tutuklama tedbirinin, haberlerin içeriğinden bağımsız olarak ayrıca ifade ve basın özgürlüklerine bir müdahale oluşturduğu da anlaşıldı.

10. Tutuklama gibi ağır bir tedbir, ifade ve basın özgürlükleri bakımındandemokratik bir toplumda gerekli ve ölçülü bir müdahale olarak kabul edilemez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 228 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar