Trajik dava boş iddianame: SÖZCÜ operasyonu

Çağlayan Adliyesi’nin 5. katındaki ağır ceza mahkemesinde dün insanı hem kahkahaya boğacak kadar komik hem de adalet adına vicdan kanatan, “pes” dedirten trajik bir davanın ilk duruşması...

Çağlayan Adliyesi’nin 5. katındaki ağır ceza mahkemesinde dün insanı hem kahkahaya boğacak kadar komik hem de adalet adına vicdan kanatan, “pes” dedirten trajik bir davanın ilk duruşması yapıldı!..
Aslına bakarsanız düğmeye çok anlamlı bir günde, 19 Mayıs’ta basılmıştı. Sözcü Gazetesi’ne yönelik suçlamada gazete sahibi Burak Akbay, “Silahlı terör örgütünü yönetmek” ve “Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla, muhabir Gökmen Ulu ise “Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek” ile suçlanıyordu!..
Operasyon günü İzmir Bostanlı’daki evinde avukatı Murat Ergün ile sabah saat 06.00’dan akşam 18.00’a kadar polisin gelmesini bekleyen Gökmen, o saatleri yanaşma televizyon ve haber sitelerinde “evi basıldı, gözaltına alındı” haberlerini izleyerek geçirdi!.. Bu haberlere ne Gökmen ne de avukat Ergün şaşırmıştı; yıllar önce Ergenekon-Balyoz-Casusluk- ODATV- Amirallere Suikast davalarından bu tür oyunları gayet iyi öğrenmişlerdi!.. Avukat Ergün, dünkü ilk duruşmada o günle ilgili şu inanılması zor bilgiyi paylaştı:
-Evin önüne askere yollar gibi, düğünde yaptığımız gibi masa kurduk, çay demledik. Akşama dek bekledik. Saat 18.00 civarında “Bu böyle olmayacak, biz Emniyet’e gidelim” deyip arabaya yürümeye başlayınca etrafımızda aniden 30 polis birden beliriverdi. Meğer sabahtan beri yanı başımızdalarmış!..
Peki niçin operasyon yapmak yerine saatlerce kendilerini belli etmeden etrafta mevzilenmişti bu muhterem polisler?.. Avukat Ergün onun da yanıtını verdi:
-Gökmen’in kaçması istendi, kaçmaya teşvik edildi. Gökmen 1922’de yaşasa Sakarya’da Yunan’dan kaçmazdı, bunlardan mı kaçacak. Çünkü o suçsuzdur!..
-Biliyor musunuz Gökmen kaçma şüphesiyle tutuklu bulunuyor!..

İftihar ettik Gökmen Ulu, 166 gündür yattığı Silivri zindan...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.935 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar