Hangi yüzle oy isteyecekler?!.

Evimin tam önünde her cuma günü pazar düzenleniyor… Mutlaka şöyle bir tur atıyorum, özellikle de akşama doğru…

Son zamanlarda bir köşede saatlerce bekleyen yurttaş sayısı neredeyse üç-dört kat arttı… Alışveriş yapmıyorlar, yalnızca bekliyorlar… Yaz gelince haliyle günler uzadı, hava geç saatlere kadar aydınlık kalıyor; o nedenle bu bekleyişler daha da uzuyor!..
Kış aylarında süre daha kısaydı, saat 17.30’dan sonra hava kararmaya başlıyor, bekleyenlerin eylemleri daha az göze çarpıyordu… Ama bahardan itibaren günler uzayınca niçin bekledikleri iyice gün yüzüne çıkmaya başladı… O yüzü hiç gülmeyen, sabırla bekleşen insanlar “Kaderini bekleyen” yoksul insanlardı!..
Pazarın kapanış saati geldiğinde, çürüğe çıkmış, ezik büzük olduğu için gözden düşmüş meyve ve sebzelerden kaderine ne çıktıysa çok ucuza, belki de parasız almayı bekleyen insanlar!..
Aldığı asgari ücretle, emekli maaşıyla açlık sınırının altında yaşam savaşı veren insanlar!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.934 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar