1 - Emperyalistin kalleşliği bitmez!..

Türkiye aleyhine gelişen son olayları özetlemekle başlayalım…Rusya Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak, “Suriye Hükümet Güçlerinin Menbiç ve yakınındaki yerleşim birimlerinin...

Türkiye aleyhine gelişen son olayları özetlemekle başlayalım…

Rusya Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak, “Suriye Hükümet Güçlerinin Menbiç ve yakınındaki yerleşim birimlerinin tamamında kontrolü ele geçirdiğini” duyurdu!.. Devamı daha da ilginç; bakanlık  “Rus askeri polisinin Menbiç’in kuzeybatı sınırında Suriye Ordusu ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki kesişim hattında devriye faaliyetlerini sürdürdüğünü de” açıkladı!.. Bu ne anlama geliyor peki?

Gayet basit; Rusya’nın, Türkiye için yaşamsal öneme sahip bölgede artık ağırlığını koyduğu anlamına geliyor!..

Bu açıklamanın yapıldığı zaman dilimine neredeyse eş saatlerde Menbiç bölgesinden yapılan topçu ateşi sonucu bir askerin şehit olduğunu 8 askerin ise yaralandığını Milli Savunma Bakanlığı açıkladı… Diğer bir deyişle, Suriye Ordusu’nun Menbiç’de kontrolü ele geçirdiğinin Rusya tarafından duyurulduğu saatlerde!..

Yine aynı zaman diliminde, Azerbaycan’da bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamada, harekatın 7. gününde Güvenli Bölge haritasına uygun şekilde operasyonun sürdüğünü, sabah itibarıyla bin km alanın terör örgütünden kurtarıldığını açıklıyor ve şu cümleyi kuruyordu:

Menbiç’ten Irak sınırına kadar olan bölgeyi terörden temizleyeceğiz!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya’da namaz Lozan’da yasak!.. 25 Temmuz 2020 | 1.935 Okunma Bağımsızlık gününde Ayasofya daveti!.. 24 Temmuz 2020 | 344 Okunma Tertemiz sosyal medya pirüpak iktidar!.. 23 Temmuz 2020 | 183 Okunma “Tayyip Bey bundan sonra daha açık oynayacak!” 22 Temmuz 2020 | 759 Okunma Cezaevi ve hükümlü tutuklu cenneti güzel memleketim!.. 21 Temmuz 2020 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar