Düşmeyen, kırılmayan kazanacak

Hürriyet yazarı Uğur Meleke bu hafta 'Düşmeyen, kırılmayan kazanacak'. başlıklı yazısını kaleme aldı.

Uğur Meleke, bu akşam RAMS Park'ta karşı karşıya gelecek Galatasaray ve Beşiktaş'ın artılarını ve eksilerini yazdı.

Beşiktaş’ın en büyük sorunu kırılganlık: Pendik’in baskısına yanıt verilemedi. Trabzon’a ve Adana’ya reaksiyon gösterilemedi. Lugano tarihi bir çöküştü. Ancak Burak Yılmaz’ın İstanbul maçındaki doğru hamleleri önemli bir kıvılcım. Galatasaray’sa Zalgiris, Molde, Kopenhag, Manchester United ve Ankaragücü maçındaki reaksiyonlarıyla çok farklı.

ÜSTÜNLÜKLER

Derbinin SWOT (Strengths-üstünlükler, Weaknesses-zayıflıklar, Opportunities-fırsatlar, Threats-tehditler) analizi içinde sanırım en fazla verinin olduğu departman burası. Avrupa’da da harika işler yapan Galatasaray, derbiye ciddi sayıda üstünlükle giriyor. Kerem-İcardi şu anda sadece ülkenin değil, Avrupa’nın top 10 liginin en formda forvet ikililerinden. Kerem tüm cephelerde 5 gol-7 asist, İcardi de 12 gol-2 asistle giriyorlar haftaya. Galatasaray 17 maçtır namağlup. 15 Ağustos’tan beri son 66 günde 12 resmi maçta 11 galibiyet aldılar, tek beraberlik Kopenhag müsabakası. Bu 12 maçlık serinin içinde Molde deplasmanı, Trabzon derbisi ve Old Trafford sınavı da var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vizyonsuzluğun kaçınılmaz bedeli 07 Mayıs 2024 | 618 Okunma Tipik bir İNTJ olarak Icardi 06 Mayıs 2024 | 272 Okunma Muleka’nın yerinde Halim Okta olsaydı! 04 Mayıs 2024 | 220 Okunma 35 puanlık farkı doğrulayan derbi 28 Nisan 2024 | 295 Okunma Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 156 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar