30 maçta 23 galibiyetle süper başlangıç

Hürriyet yazarı Uğur Meleke bu hafta '30 maçta 23 galibiyetle süper başlangıç' başlıklı yazısını kaleme aldı. Dün gece itibariyle Avrupa’daki takımlarımız bu sezon 30 müsabakayı tamamladılar.

Dün gece itibariyle Avrupa’daki takımlarımız bu sezon 30 müsabakayı tamamladılar.

Toplam 23 maçtan galip ayrıldık. Bu 30 müsabakada 33 puan topladık ve çok fazla ön eleme maçı oynadığımız için halen kıtada bu sezonun lideriyiz. Dün Beşiktaş son dakikada o golü yemeseydi şunu yazabilmek için de büyük heyecan duyuyordum: “Gruplarda 1’den fazla temsilcisiyle yer alıp mağlubiyeti olmayan tek ülke biziz”. Ancak maalesef Dolmabahçe’deki talihsiz son dakika golüyle kaybettik bu özelliğimizi.

Trnava çok sertti

Saat 22 sularında Dolmabahçe’den Trnava’ya döndüğümüzde Fenerbahçe’nin Slovak rakibine karşı tam 9 oyunculuk bir rotasyonla sahaya çıktığını gördük. Batshuayi’li, King’li, Kent’li, Mert’li bu kadro, iki hafta önce Kadıköy’de Nordsjaelland’e karşı işi yarım saatte sert presle bitirmişti. Zira Danimarka ekibi bir proje takımı. Bir hedefleri var, stratejileri var. Çok genç bir ekipler ve geriden pasla çıkmak istiyorlardı. Fenerbahçe de Nordsjaelland’in deneyimsiz savunmacılarına sert bir baskı yaparak erken koparmıştı maçı... Ancak Spartak Trnava bambaşka bir takım. Savunmada daha sertlerdi. Özellikle ilk devrede 5-4-1’le sert bir blok halinde durdular ve ikinci 45’i beklediler fırsat kollamak için. Nordsjaelland’in fişini çekmek için pres yetmişti ama Trnava’yı yıkmak için üçüncü bölgede daha fazla kalite gerekiyordu. 60’ta Szymanski ve Fred’in girişiyle kalite arttı; atak sürekliliği sağlanınca galibiyet golleri de geldi zaten.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vizyonsuzluğun kaçınılmaz bedeli 07 Mayıs 2024 | 618 Okunma Tipik bir İNTJ olarak Icardi 06 Mayıs 2024 | 272 Okunma Muleka’nın yerinde Halim Okta olsaydı! 04 Mayıs 2024 | 220 Okunma 35 puanlık farkı doğrulayan derbi 28 Nisan 2024 | 295 Okunma Derbide sonucu iştah belirleyecek 27 Nisan 2024 | 156 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar