Kalecilerden bile az koşan adam

Messi'nin kat ettiği mesafe bazı kalecilerin bile altında. Arjantinli yıldızın istatistikleri ruh halini de yansıtıyor. Messi kendisini takımın çok ama çok üzerinde görüyor. Bu da hem onun hem de takımın...

Messi'nin kat ettiği mesafe bazı kalecilerin bile altında. Arjantinli yıldızın istatistikleri ruh halini de yansıtıyor. Messi kendisini takımın çok ama çok üzerinde görüyor. Bu da hem onun hem de takımın dengesini bozmuş durumda.

Gruplarda ilk maçlar tamamlandığında, 32 takımda (kaleciler dışında) sahaya ayak basan tüm futbolcular içinde en az koşan isim, Messi imiş. İlk maçlarda Rus Golovin 69, Mısırlı Hassan 65 sprint yaparken, Messi 17 sprintte kalmış. Ronaldo İspanya karşısında bir sprintte 34 km/saat hıza ulaşırken, Messi’nin ulaştığı en yüksek sürat 25 km/saat... Sanırım en acısı da şu: Top kendi takımında olmadığında Messi’nin kat ettiği toplam mesafe sadece 1420 metre. Bu mesafe, tüm saha içi oyuncuların, hatta Rui Patricio gibi bazı kalecilerin bile altında.

Elbette kimse Messi’den Mascherano kadar koşmasını, adam kovalamasını ve mücadele etmesini beklemiyor. Bunun farkındayım. Ancak belli ki Messi’nin istatistikleri, ruh halini de yansıtıyor: Messi, kendini takımının çok ama çok üzerinde görüyor. Bu da hem Messi’nin, hem takımın dengesini bozmuş.

Aslında Ronaldo da, Salah da benzer duygularla oynuyorlar. Ancak Mısır zaten Salah+10, Portekiz de Ronaldo+10 olmaya mahkûm. Portekiz zaten Ronaldo’suz son derece sıradan bir ekip. Ama Agüero’lu, Higuain’li, Dybala’lı, Icardi’li, Di Maria’lı bir nesli, Messi’nin gölgesine sığdırmaya çalışırsanız, gerçeklikten uzaklaşıyorsunuz. Sahada sırtında bin ton yük olan Messi, değerli olduklarını hissetmeyen Agüero’lar, Higuain’ler, kulübede çürüyen Lo Celso’lar, Dybala’lar var. Arjantin bir futbol takımı olmaktan bir mutsuzluk mangası haline dönmüş.

Sampaoli bir şeyler kazanmak istiyorsa, yükü paylaştırması şart.

HÜSNÜ ABİ Mİ MESSİ Mİ?

Hernan Crespo, “Messi’nin tarihin en iyisi olması için kupaya ihtiyacı yok” demiş. Sanırım yeni moda bu: Dönem yıldızımıza koşulsuz bir aşk besliyor, tarihi hiçe sayıp onu “tüm zamanların en iyisi” ilan ediyoruz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe kendi kendini imha etti 24 Nisan 2024 | 3.176 Okunma Koç ve Kartal’ın dar vizyonlarının bedeli 23 Nisan 2024 | 509 Okunma Icardi’nin ufkunda Hagi’yle Alex var 22 Nisan 2024 | 424 Okunma Mendilibar’ın aklı Aston Villa'daydı, İsmail Kartal'ın aklı Sivas'taydı 20 Nisan 2024 | 403 Okunma Tur değişikliklerden sonra gitti 19 Nisan 2024 | 712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar