Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!..

Sözcü yazarı Uğur Dündar bu hafta 'Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!..' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Ucuz et, halk ekmek ve gıda kuyruklarına baktıkça, sanki zaman tüneline girip, yıllar öncesine geri dönmüşüz gibi bir duyguya kapılıyorum.

Hele ucuz et kuyruklarında saatlerce bekleşenleri gördükçe dayanamıyorum.

Çünkü bol keseden ithalatla değirmenin suyunun bir gün kesileceğini, hazıra döviz dayanmayacağını ve tek çözümün meraların ıslahıyla hayvancılığı teşvik etmekten geçtiğini görmüş ve söylemiştik.

Hem de AKP öncesinde, daha Özal’lı yıllarda...

Türkiye’de aşırı artan gıda fiyatları vatandaşları özellikle et ürünlerine ulaşmakta zorluyor. Bu nedenle indirimli satış yapan yerlerde uzun kuyruklar oluşuyor. 

★★★

Türkiye siyaset tarihinin gördüğü en dürüst, en çalışkan, en fazla proje geliştiren isimlerinden biri olan merhum Adnan Kahveci ile TEMA Vakfı’nın kurucusu, “Toprak Dede” Hayrettin Karaca, bir grup bilim insanıyla Anadolu’yu gezmişler, meraların ıslahı için muhteşem bir proje hazırlamışlardı.

İstanbul’dan başlayıp, Karadeniz yaylalarına, oradan Van’ın Bahçesaray ilçesine kadar süren bu doğa yolculuğunun bir bölümüne ben de katılmıştım.

AKP iktidarı kolaya kaçmak, yani et ve hayvan ithalatı yapmak yerine, iktidara geldiği yıldan itibaren devletin hafızasına kayıtlı o projeye sıkı sıkıya sarılmış olsaydı, geniş otlaklarda hayvancılık teşvik edilecek ve ithalata gerek kalmayacaktı.

Ancak onlar meraları ıslah edip hayvanlarla doldurmak yerine, yeni cezaevleriyle doldurdular!..

★★★

Binlerce köy okulunu boşalttılar.

Öğretmenleri çekip, köyleri ölümü bekleyen yaşlılara ve onların cenazelerini kaldıracak imamlara bıraktılar!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.379 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar