Uyuyan dev siyasete ağırlığını koyduğunda!..

Referandumdan sonra gerek katıldığım sosyal etkinliklerde, gerekse yolda karşılaştığım okurlarımızdan hep aynı soru geliyor: “Referandumda çok uğraştık, ancak şaibeli sonucu...

Referandumdan sonra gerek katıldığım sosyal etkinliklerde, gerekse yolda karşılaştığım okurlarımızdan hep aynı soru geliyor:

“Referandumda çok uğraştık, ancak şaibeli sonucu değiştiremedik! Gücümüzün farkındayız, bu nedenle umutsuz değiliz. Ama gitmemeye kararlı baskıcı iktidar karşısında bundan böyle ne yapmalıyız?..”

Gündemdeki bir numaralı bu soru, bazı gerçekleri artık apaçık konuşmamızın zamanının geldiğini de haber veriyor.

* * *

Sevgili okurlarım,

Türkiye'de son 15 yıldır AKP iktidarının sürmesinde, muhalefetteki partilerin yetersizliğinin çok büyük rolü olduğunu söylememiz gerekiyor. Bir başka deyişle, demokrasimiz üzerine çöreklenen tehdidin büyüyerek sürmesinde AKP iktidarı kadar, muhalefetin de sorumluluğu bulunuyor.

Bu gerçek de, muhalefetteki iktidar değişmeden AKP iktidarının değişmeyeceğini gösteriyor!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.376 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar