Uyuşturucu bağımlısı sayısındaki korkunç artış!..

Türkiye’de ilk alkol ve madde bağımlılığı tedavi merkezi (AMATEM) eski Sağlık Bakanlarından merhum Dr. Yıldırım Aktuna’nın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimliği...

Türkiye’de ilk alkol ve madde bağımlılığı tedavi merkezi (AMATEM) eski Sağlık Bakanlarından merhum Dr. Yıldırım Aktuna’nın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimliği sırasında, 1983 yılında açıldı.
Aktuna atandığında hastane, insanlık suçlarının işlendiği, sözcüklerle anlatılamayacak kadar kötü koşulların hakim olduğu bir toplama kampı gibiydi.
Öyle ki çam koruluğu içindeki bahçenin gözden ırak yerlerinde, tavanından zemine kadar demir parmaklıklar olan, camı çerçevesi kırılmış, çırılçıplak kadın ve erkek hastalarla dopdolu koğuşlar vardı. Hastaların niçin çırılçıplak oldukları sorulduğunda “Bunlar üzerlerinde giysi tutmuyorlar. Zincirsiz olarak da ancak böyle durabiliyorlar” deniliyordu. Yıllardır orada yaşamalarına karşın hiç doktor yüzü görmeyen, yakınları tarafından da aranıp sorulmayan hastalar öldüklerinde cesetleri tıp fakültelerine kadavra olarak gönderiliyor, böylece defin işlemine de gerek kalmıyordu!..

★★★

Duymuşsunuzdur. Koyunların su ihtiyaçları için ağıllarda “yalak”lar vardır. Unutulmuş bir koğuşa hapsedilen hastalar da “yalak”lara benzer yerlerden su içiyor, ayrıca dışkılarını da oraya yapıyorlardı!..
Bunları iddia olarak yazmıyorum. Devrim sırasında TRT kameralarıyla çektiğimiz belgesel görüntülere ve yaptığımız röportajlara dayanarak belirtiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.376 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar