Türkiye’nin iyi eğitimli vatansever gençleri!..

Yurt dışında okuyan gençlerden çok mesaj alıyorum. Gençler genellikle ülkemizdeki eğitimin kalitesizliğinden yakınıyor ve istedikleri üniversiteyi bitirmiş dahi olsalar, torpile/nepotizme dayalı sistem nedeniyle iyi...

Yurt dışında okuyan gençlerden çok mesaj alıyorum. Gençler genellikle ülkemizdeki eğitimin kalitesizliğinden yakınıyor ve istedikleri üniversiteyi bitirmiş dahi olsalar, torpile/nepotizme dayalı sistem nedeniyle iyi bir iş bulma umudu göremedikleri için yurt dışına gitmek zorunda kaldıklarını yazıyorlar. Ayrıca yurt dışında bir başına öğrenci veya yeni mezun olmanın zorluklarını da dile getiriyorlar.

Yıllar önce aynı zorlukları yaşamış ve tüm engelleri aşarak başarı merdivenlerini tırmanmış değerli hukukçu-akademisyen Gönenç Gürkaynak’ın, aşağıda alıntıladığım sosyal medya mesajlarının onlara yol gösterici olacağına inanıyorum.

Ayrıca Gürkaynak gibi düşünen bilim insanlarımızın çoğalmasını diliyorum.

★★★

“Londra’da 320 Türk öğrenci ve yeni mezunu bir araya getiren yemek davetini vermemdeki maksadımın ne olduğu -samimi bir merakla ve laf sokma gayreti olmadan- çok soruluyor. O halde aynı samimiyetle cevap vereyim. Belki bu cevap buna gücü yeten başkalarının da bu yolculuğa çıkmasına vesile olur. Şudur:

■ Yurt dışında öğrenci veya yeni mezun olup da ateşli hastalığa yakalanınca alnınıza ıslak havlu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.380 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar