Seçim kumpası!..

Sözcü yazarı Uğur Dündar bu hafta 'Seçim kumpası!..' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Dün İzmir’den arayan deneyimli siyasetçi dostum, bu güzel kentimiz için seçim değerlendirmeleri yaparken Dikili’deki gelişmelere dikkat çekti. Müteahhit Belediye Başkanı Adil Kırgöz’e olduğu kadar, “halkın istediklerinin adaylaştırılacağı” sözünü tutmayıp, parti içindeki “Kırgöz Lobisi”ne direnemeyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de tepkili ve kırgın olduğunu vurguladı.

★★★

Konuşmasının devamında seçimde ibrenin, CHP’den ayrılarak bağımsız belediye başkan adayı olan Dr. Kemal Doyuran’a döndüğünü anlattı. Kırmızı Kare adlı kuruluşun geçen hafta 6 bin 37 kişinin katıldığı sesli anket sonucuna göre Doyuran’ın yüzde 40,22 oy oranıyla birinci sırada yer aldığını, Adil Kırgöz’ün yüzde 34,59 ile ikinci sırada olduğunu belirtti.

★★★

Dr. Kemal Doyuran, adaylığını açıklarken şöyle konuştu:

“Çocukken Dikili’de teyzemlerin fırınında ekmek satarak başlayan maceram ve Dikili sevdam, ne mutlu ki sizlerin doktoru olarak devam etti. Bana canınızı emanet ettiniz. Ben bu canlara canım gibi sahip çıkmaya çalıştım. Sizlere olan sevgimi biliyorsunuz, ben de bunun karşılıklı olduğunu biliyorum.


“Bana layık gördüğünüz bu mertebede birlikte yürüyeceğiz, birlikte olacağız. Bu yola halk için, halkla beraber, sizinle çıkıyorum. Ben inanıyorum ki birlikte çok şeyler yapacağız. Hep birlikte bundan sonra ben yok, biz varız. Hep birlikte başaracağız dostlar. Sizin belediyeniz olacak, sizin projeleriniz olacak. Dikili halkının insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesi için gereğini yapmaya talibim. Medeni toplumların öncelikli ihtiyacı olan kültürel ve sanatsal faaliyetleri hep birlikte planlayacağız, hep birlikte yapacağız...”

Dr. Kemal Doyuran adaylığının düşürülmesi girişimlerini, taraftarları ile birlikte yürüyüş yaparak protesto etti.

★★★

Dostum ayrıca, Dr. Doyuran’ın adaylığını önlemek için tezgâhlanan kumpas girişimini de şöyle özetledi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 2.872 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar