LÖSEV mucizesine imza atan Dr. Üstün Ezer, ağır yaralı Hatay’ı da ayağa kaldırmaya talip oldu...

Sözcü yazarı Uğur Dündar bu hafta 'LÖSEV mucizesine imza atan Dr. Üstün Ezer, ağır yaralı Hatay’ı da ayağa kaldırmaya talip oldu...' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Küçük bir muayene odasından milyonlara uzanan hikayesini on binlerce hayata dokunarak ilmek ilmek işleyen LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) çeyrek asrı geride bıraktı. Kurulduğu 1998 yılında 35 lösemili çocuğu tedavi ederek hizmete başlayan LÖSEV, bugün 75 bine yakın aileye, 6 milyonu aşkın gönüllüsü ile Türkiye’nin ve dünyanın en büyük gönüllü ağını oluşturarak yardım elini uzatıyor. Her geçen yıl bağışçılarından personeline, kayıtlı hastalardan gönüllülere, hizmet ağını kat be kat büyüten LÖSEV, bu süre içinde ülkemizin gurur duyulacak sağlık kurumlarından biri haline geldi.

★★★

LÖSEV, lösemi ve kansere karşı istikrarlı bir şekilde sevgi, iyilik, umut mücadelesi veriyor.

Sağlık hizmetlerinde alanında en yetkin sağlık kuruluşlarından biri olan Lösante Hastanesi teknolojinin gerektirdiği yeniliklerle lösemi tedavisinde yüzde 94 oranında başarıya imza atıyor. Hedef ise yüzde 100’e ulaşmak.

★★★

Yoksulluğun yarattığı, o derin çaresizliğin kollarına hiçbir çocuğun bırakılmadan, minicik bedenlerindeki kocaman mücadelelerine rehberlik etmeyi, sevgiyle kucaklamayı ve en önemlisi iyileştirmeyi görev ediniyor. 1998’den bu yana yürüttüğü çalışmalarla toplumsal farkındalığa, dayanışmaya, iyiliğin yayılmasına ve sosyal politikalara katkıda bulunuyor.

★★★

İnsanlığa ve bilime evrensel düzeyde katkıda bulunmayı amaçlayan LÖSEV, lösemi ve kanser mücadelesi veren çocuklarla gençlerin ücretsiz tedavilerini üstlenmenin yanı sıra, onları LSV Eğitim Kurumları, yaz kampları, “Canım Kardeşim Projesi” ve eğitim bursları ile destekleyerek; araştırmaya, eleştirmeye, öğrenmeyi öğrenmeye, yaratıcı fikirler geliştirmeye özendiriyor.

Böylece üst düzey ahlaki değerlerle donatılmış, aklı ve bilimi esas alan, toplumsal sorumluluklarının bilincinde, Atatürk’ün ilkelerini kendine şiar edinmiş, ülkesini seven ve ülkesi için mücadele eden gençlerin yetişmesine katkı sunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.379 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar