Küresel felaket senaryoları havada uçuşurken!..

Herkes endişe içinde gelişmeleri izliyor. Başkan Trump, çok övündüğü akıllı füzelerini Suriye’ye ne zaman gönderecek? Putin buna nasıl karşılık verecek? Türkiye ABD’nin yanında...

Herkes endişe içinde gelişmeleri izliyor.
Başkan Trump, çok övündüğü akıllı füzelerini Suriye’ye ne zaman gönderecek? Putin buna nasıl karşılık verecek? Türkiye ABD’nin yanında mı duracak, yoksa İran ve Rusya ile birlikte mi hareket edecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin PYD/YPG ile kurmayı planladığı “Garnizon Devlet” projesi için ne diyecek, tepkisi ne olacak? Bu emperyal bilek güreşinde ne kadar bahtsız insan hayatını kaybedecek? Coğrafyamızın ateş topuna ve Müslüman kanı gölüne dönüşmesi bir kader haline mi gelecek?..
Zihnimde dönüp dolaşan bu sorulara cevap ararken telefonum çaldı.

* * *

Hattın ucundaki ses “Uğur Bey ben Nurullah Baldöktü…  Sizinle İstanbul’un eski valilerinden Nevzat Ayaz’ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde Başhekim Dr. Yıldırım Aktuna’nın devrim yapabilmesi amacıyla kurduğu Akıl Hastanesi Vakfı’ndan tanışıyoruz…” dedi.
Bir an için kafamı kurcalayan soruları unutup, 80”li yılların başına döndüm.
Çünkü o yıl, TRT’deki haberci arkadaşlarımla birlikte, hastanenin toplumdan gizlenen ürkütücü yüzünü ortaya çıkarmış ve Nazi’lerin toplama kamplarını andıran yandaki fotoğrafa benzer utanç verici görüntüleri kamuoyuyla paylaşmıştık.
Büyük infial üzerine kuruma atanan, (sevgi, saygı ve rahmetle andığım) yeni Başhekim Dr. Aktuna kolları sıvamış ve halkın da desteğiyle hastaneyi bugünkü çağdaş görünümüne kavuşturmuştur.
Bu süreçte en büyük maddi katkıyı da o ve babası Mehmet Baldöktü’nün kurucu hayırseverler arasında yer aldığı hastane vakfı sağlamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.376 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar